855600 DE punten ingezameld voor de Voedselbank
855600 DE punten ingezameld voor de Voedselbank Lions Levefanum

Lions Levefanum ondersteunt in coronatijd de Voedselbank Kromme Rijn en Zorgboerderij Bartiméus

22 maart 2021 om 13:03 Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Zorgboerderij Bartiméus Langbroek is een bijzondere werkplek. Medewerkers met een visuele en een verstandelijke beperking genieten hier van het werken op een boerderij. En dat allemaal in een groene, landelijke en ontspannen omgeving.

De werkzaamheden zijn maatschappelijk relevant. De medewerkers leren, aangepast aan hun mogelijkheden, met dieren te werken, te zaaien en te oogsten en producten te verwerken naar een eindproduct. Op deze boerderij worden deze producten dan ook verkocht. Hierdoor komen cliënten in contact met klanten uit de buurt. Door de coronamaatregelen is de winkel maar deels open en als gevolg hiervan loopt de verkoop achter. Met name voor het aangeboden vlees is dat een probleem, omdat naast de gemiste omzet er ook weer nieuwe aanvoer is van geslacht vee. De aangepaste openingstijden voor de winkel zijn nu: maandag van 13.00 tot 16.00 uur, dinsdag en woensdag van 9.30 tot 16.00 uur.

BEROEP OP VOEDSELBANK In coronatijd merkt de Voedselbank Kromme Rijn dat er meer mensen in financiële problemen komen en als gevolg daarvan niet voldoende levensmiddelen kunnen aanschaffen. Deze mensen doen een beroep op de Voedselbank Kromme Rijn. De voedselbank moet daarom meerdere bronnen aanboren om aan de vraag aan voeding te kunnen voldoen. Om particulieren de gelegenheid te geven om te doneren worden er regelmatig acties is supermarkten gehouden in Wijk bij Duurstede, Odijk, Bunnik, Langbroek, Cothen en Werkhoven, maar via het boodschappenlijstje op de website voedselbankkrommerijn kan ook zelf een pakket worden samengesteld. Deze pakketten kunnen worden ingeleverd bij de opslag in Langbroek op maandag-, donderdag- of vrijdagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur.

ONDERSTEUNING Lions Levefanum heeft besloten om beide organisaties te ondersteunen. Bij de zorgboerderij zijn zes kratten met vlees afgenomen en deze zijn vervolgens aan de Voedselbank geschonken. Zodoende zijn met deze actie twee organisaties tegelijkertijd ondersteund. Daarnaast heeft Lions Levefanum met de voedselbank de jaarlijkse DE waardepuntenactie opgezet. Op diverse plekken werden DE waardepunten ingezameld. Er zijn hierbij 855600 punten opgehaald, goed voor meer dan 800 pakken koffie. Nu kan de voedselbank ook koffie aanbieden. Koffie is lang houdbaar en wordt daardoor niet of nauwelijks aan de voedselbank aangeboden door supermarkten.

Lions Levefanum is een serviceclub in de gemeente Wijk bij Duurstede van ongeveer 25 personen, vrouwen en mannen. Door activiteiten te organiseren worden fondsen verworven waaruit met name lokale activiteiten of organisaties worden ondersteund.

Zes kratten vlees van Bartiméus naar Voedselbank
advertentie
advertentie