Gemeentehuis Wijk bij Duurstede
Gemeentehuis Wijk bij Duurstede Kuun Jenniskens

Zeker 7 huishoudens in Wijk bij Duurstede zijn slachtoffer van de kinderopvangtoeslagaffaire

27 januari 2021 om 13:00 Maatschappelijk

ODIJK Ook in Wijk bij Duurstede wonen mensen die gedupeerd zijn door de kinderopvangtoeslagaffaire. Voor zover bij de Regionale Sociale Dienst (RSD) bekend, gaat het om zeven gezinnen. Als zij hulp nodig hebben, kunnen zij zich melden bij de RSD en bij Stichting Binding, aldus de gemeente Wijk bij Duurstede. 

door Agnes Corbeij

Een woordvoerder: ,,Gedupeerden die hulp nodig hebben, kunnen zij zich melden bij Stichting Binding, omdat er veelal niet alleen sprake is van schuldenproblematiek, maar er ook andere problemen in het gezin zijn. In de 2de lijn kan een beroep worden gedaan op bijvoorbeeld schulddienstverlening via de RSD. Het gaat om een bedrag ter compensatie van gedupeerden.” 

In Houten zijn minstens 24 gezinnen gedupeerd. Daar nam de gemeenteraad een motie aan dat ervoor zorgt dat zij de schadevergoeding die ze krijgen van het Rijk mogen houden en niet afgetrokken wordt van schulden bij de Belastingdienst. De gemeente Wijk bij Duurstede meldt dat gedupeerden die een vergoeding krijgen wegens deze affaire en in een bijstandsuitkering zitten, niet gekort gaan worden op hun uitkering. In Bunnik is van één gezin bekend dat het in de problemen kwam door het falen van de Belastingdienst. 

OPROEP Ben jij, zijn jullie gedupeerd door de toeslagenaffaire? Welke impact heeft dat op je/jullie leven gehad? BunniksNieuws.nl komt graag in contact met mensen die hun verhaal, eventueel anoniem, willen vertellen. Je kunt contact opnemen met Agnes Corbeij, verslaggever, bel 06-15280213 of mail a.corbeij@bdu.nl

advertentie
advertentie