De inhoud van de bus kan worden geteld
De inhoud van de bus kan worden geteld Ali van Vemde

De Veldpoort helpt Stichting BED; voor jongeren die even niet meer thuis kunnen wonen

Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Het is woensdagmiddag en De Veldpoort Eten & Drinken staat op het punt om de deuren weer voor een aantal weken te sluiten in verband met de coronamaatregelen. Het bestuur van Stichting BED (Bed En Dakloze jongeren) is hier de opbrengst aan het tellen uit de bus die achterin de zaak hangt, bij de toiletten. Gasten van De Veldpoort zijn gulle gevers, zeker met evenementen. Enkele keren per jaar wordt de opbrengst opgehaald.

door Ali van Vemde

Meestal is de opbrengst rond de € 80,-. Dit jaar is de bus wat minder snel vol, want ook in het voorjaar was De Veldpoort langere tijd gesloten. Met het geld dat zo binnenkomt kan de gezamenlijke woonruimte gezellig worden aangekleed. Zo zijn er pas gordijnen opgehangen en er moeten de nodige dingen worden vervangen. Ook schonk De Veldpoort hiervoor al een tafel. Wilfred Allers van De Veldpoort helpt Stichting BED graag. Toen hij hoorde van de stichting, was hij direct bereid hieraan mee te werken.

Bestuursleden Jan van der Veer en Alex Bernart maken samen de bus open en dan kan er worden geteld. Voorzitter Rob Plessen vertelt dat Stichting BED tijdelijk jongeren huisvest en begeleidt tot ze op eigen benen kunnen staan. De vrijwilligersorganisatie bestaat al sinds 1991 en biedt plek aan jongeren tussen de 18 en 25 jaar die bij zorginstellingen tussen wal en schip vallen. Plessen: „Stichting BED is opgericht nadat een voorbijganger een tentje in de uiterwaarden zag staan met twee jongens die geen thuis hadden. Wij hebben nu de beschikking over twee woningen voor maximaal vijf jongeren. Ze hebben een eigen kamer, maar wel samen met de andere bewoners de verantwoording. Er is een gezamenlijke woonruimte die nodig vernieuwd moet worden en daar is geld voor nodig. Onze vrijwilligers helpen hun leven weer op de rit te krijgen door samen met hen te kijken naar wat ze willen veranderen in hun leven en hen daarbij te begeleiden. Het is de bedoeling dat zij na twee jaar zelfstandig kunnen gaan wonen.” Stichting BED werkt hierbij samen met Stichting Binding en de gemeente. Stichting BED steunen, dat kan door een e-mail te sturen aan stichtingbed@gmail.com

Bestuursleden Alex Bernart en Jan van der Veer halen de bus leeg
advertentie