Lichte klussen doen in de tuin
Lichte klussen doen in de tuin Archief BDU Media / H van Sprakelaar

Vrijwilligers gevraagd voor tuinonderhoud

6 augustus 2020 om 09:02 Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Door de coronacrisis zijn veel ouderen in een thuisisolement en sociale afstand terecht gekomen. Dit kan leiden voor hen tot toename van klachten met betrekking tot fysieke en psychische gezondheid. Juist ook bij ouderen die het voor corona nog net aardig konden redden, maar door het coronavirus of de maatregelen om dit virus tegen te gaan, ineens kwetsbaar worden. Contacten en activiteiten die ze hadden zijn weggevallen. Het hebben van een eigen tuin kan dan voor velen wat plezier en levensvreugde brengen. Binnen de gemeente in Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek komen er meerdere hulpvragen voor tuinonderhoud binnen op het Vrijwilligers Steunpunt. Heeft u een aantal uurtjes in de week tijd en bent u handig in de tuin? Meld u zich dan bij ons aan.

Van u als vrijwilliger wordt verwacht dat zij zich graag wil inzetten voor de medemens in deze periode. Of dit nu individueel, eenmalig en kortdurend, of wat structureler is. Op dit moment komen bij de centrale WijkHelpt diverse hulpvragen binnen van mensen die niet meer zelf hun tuin kunnen onderhouden. Ook hebben zij in hun omgeving onvoldoende mensen die zij kunnen vragen hiervoor en hebben geen financiële middelen om professionele hulp hiervoor in te zetten. Het gaat dan om eenvoudige tuinklussen. Denkt u aan snoeien, grasmaaien, onkruid verwijderen, plantjes planten, soms wordt gevraagd of de heg bij te knippen, etc. De vrijwilliger kan een kleine vrijwilligersvergoeding hiervoor aan de hulpvrager vragen.

Bent u handig in de tuin en wilt u graag iemand helpen die de klus van het tuinonderhoud zelf niet (meer) kan doen? Meld u zich dan aan als vrijwilliger bij WijkHelpt. U kunt dagelijks bellen naar telefoonnummer 0343-572000.

Ouderen zijn echter niet alleen maar kwetsbaar tijdens deze coronacrisis. Veel ouderen kunnen en willen zelf ook graag wat doen voor anderen. Ouderen in onze gemeenten helpen elkaar op diverse manieren. Vindt u het leuk om u tijdens deze periode in te zetten, dan kunt u zich ook aanmelden via WijkHelpt.

advertentie
advertentie