Doe mee met de eendjesrace
Doe mee met de eendjesrace Lions Levefanum

Loten voor badeendjesrace

3 april 2024 om 11:38 Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE De Lions badeendjesrace wordt ook dit jaar op Koningsdag 27 april gehouden. Er worden duizenden badeendjes met rugnummers te water gelaten in de Kromme Rijn. De nummers op de eendjes zijn gekoppeld aan de nummers op de loten. De eerste eendjes die aankomen, winnen prijzen. Er zijn meer dan 50 mooie prijzen te winnen. Deze prijzen zijn beschikbaar gesteld door de lokale middenstand en horeca uit onze gemeente.

Loten zijn tot de eendjesrace op Koningsdag 14.00 uur aan te schaffen. De aankoop en betaling van de loten gebeurt digitaal. Ga naar de site: www.levefanum.lions.nl/eendjesrace of scan de QR code. Nadat is afgerekend, ontvangt u de lotnummers in uw mail ( let op! Soms komen deze mails in uw spambox). De prijs van een lot is 2,50 euro en vanaf 5 loten of meer 2,00 euro per stuk. Bij de bestelling kunt u eventueel kiezen welke deelnemende vereniging u met deze aankoop mede wilt ondersteunen. Op de site kunt u zien welke prijzen zijn te winnen. Winnaars van de prijzen worden per mail geïnformeerd welke prijs is gewonnen en de prijzen zijn af te halen bij de winkel voor herenschoenen en lederwaren Ter Steeg in het centrum van Wijk bij Duurstede.

GOEDE DOEL(EN) De deelnemende (sport)vereniging krijgt 1 euro per verkocht lot voor eigen verenigingsactiviteiten. Dit zijn euro’s die verenigingen altijd goed kunnen gebruiken. Het overige deel van de opbrengst wordt gebruikt door Lions Levefanum voor het jaarlijkse winterdiner voor ouderen in onze gemeente. Het Lions winterdiner is inmiddels een jaarlijkse traditie geworden dat zeer wordt gewaardeerd door de bezoekers.

DE RACE OP KONINGSDAG De eendjesrace vindt reeds voor de tiende keer plaats. De start van de eendjesrace is bij het Walplantsoen om 14.00 uur. De duizenden eendjes worden dan via een shovel, bediend door de burgemeester, te water gelaten. Ten opzichte van voorgaande jaren is het parcours ingekort en is de finish is nu bij de Dorestaddammen, bij de Prins Hendrikweg tegenover de ingang van t Sant.

Uiteraard denkt Lions Levefanum aan het milieu. Aan het eind van de race worden alle badeendjes weer uit het water gehaald. De race wordt begeleid door de SeaLions en zij zorgen ervoor dat alle eendjes uit het water worden gehaald. 

advertentie
advertentie