Tussenjaarproject Rotary
Tussenjaarproject Rotary Rotary International

Tussenjaar Plannen? Rotary Club Wijk bij Duurstede biedt jongeren een Steuntje in de Rug

28 maart 2024 om 10:35 Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Terwijl de eindexamens naderen, staan veel jongeren uit Wijk bij Duurstede en omstreken voor een belangrijke beslissing: direct doorstuderen of toch kiezen voor een tussenjaar? Voor diegenen die deze pauze willen benutten voor een uniek project, biedt Rotary Club Wijk bij Duurstede een bijzondere kans.

In een poging om de servicegedachte onder jongeren te stimuleren, stelt de lokale Rotary Club €1000,- beschikbaar voor het meest impactvolle tussenjaarproject. Of het nu gaat om een cultureel, sociaal of hulpverleningsproject, lokaal of internationaal, de club nodigt eindexamenkandidaten uit om hun plannen te delen en maakt daarmee kans op financiële ondersteuning.

Jongeren die een tussenjaar overwegen en dit jaar willen invullen met een project dat hen na aan het hart ligt, worden aangemoedigd hun voorstellen in te dienen. Creativiteit kent geen grenzen: van geschreven plannen tot multimediale presentaties, alle vormen van inzending zijn welkom.

De deadline voor het insturen van projectvoorstellen is vastgesteld op 1 juli 2024. Alle inzendingen zullen door een jury van de Rotary Club beoordeeld worden, waarbij niet alleen gekeken wordt naar de originaliteit en impact van het project, maar ook naar de motivatie van de jongere achter het idee.

Naast de financiële bijdrage biedt de Rotary Club ook een platform voor de winnaar om na terugkeer ervaringen te delen met de clubleden. Een avond als eregast spreken over het project en de belevenissen is een onderdeel van de prijs, waarmee de winnaar niet alleen bijdraagt aan zijn of haar eigen ontwikkeling, maar ook aan die van anderen.

Dit initiatief is een prachtige kans voor jongeren om hun tussenjaar zinvol in te vullen en tegelijkertijd een verschil te maken. Rotary Club Wijk bij Duurstede kijkt uit naar de inspirerende projecten en hoopt met dit gebaar meer jongeren aan te moedigen tot maatschappelijke betrokkenheid.

Heb jij het in je om met jouw tussenjaarproject het verschil te maken? Pak deze kans en laat zien wat je in huis hebt! Voor meer informatie en inzending, contacteer de Rotary Club via pm@rotarywijkbijduurstede.nl.

advertentie
advertentie