Het oude schip dat al jaren in de haven ligt
Het oude schip dat al jaren in de haven ligt RTV Utrecht / Roel Breet

Eindelijk akkoord over roestig schip in haven

31 juli 2018 om 11:25 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Het oude schip dat al jaren in de haven van Wijk bij Duurstede ligt te roesten gaat eindelijk verdwijnen. De gemeente heeft eigenaar Markus BV geld geboden om het weg te laten slepen. De gemeenteraad van Wijk bij Duurstede moet na de zomer het nog onbekende bedrag dat ermee is gemoeid nog wel goedkeuren.

Wijk bij Duurstede heeft lang onderhandeld met Markus BV. Omdat Rijkswaterstaat een levenslange ligplaatsvergunning heeft afgegeven voor de boot, heeft de gemeente formeel niets te zeggen over het roestige schip in de opgeknapte haven.
"Fantastisch nieuws", reageert Arend de Heus op het akkoord tussen de gemeente en de eigenaar. De Heus startte met een aantal andere inwoners van Wijk bij Duurstede een actie om de bunkerboot weg te krijgen. "Hiermee is het nog zeker niet rond, maar het is een positieve ontwikkeling."
"Dat schip ziet er niet uit", zegt De Heus. "En het levert ook gevaar op voor kinderen. Een paar weken geleden nog heb ik een stuk of twintig kinderen er vanaf gejaagd. Je weet ook niet hoe het eruit gaat zien als het zou blijven liggen. Beter wordt het er dan in ieder geval niet op."

(bron: RTV Utrecht)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie