Dave Hamsworth, meervoudig Nederlands Kampioen houtzaagkunst aan het werk met Lunenburgs hout
Dave Hamsworth, meervoudig Nederlands Kampioen houtzaagkunst aan het werk met Lunenburgs hout Mirjam Gelinck

Meervoudig kampioen houtzagen tijdens Open Tuin Kasteel Lunenburg in Langbroek 10 & 11 juni 2023

25 mei 2023 om 09:39 Lokaal Deel je nieuws

Open Tuin weekend Kasteel Lunenburg in Langbroek

Kom genieten van al het moois in de tuin van Kasteel Lunenburg tijdens de Open Tuin dagen op zaterdag 10 & zondag 11 juni. De tuin is dan te bezichtigen tussen 10 en 17 uur op de Langbroekerdijk A 99 in Langbroek. 

Wandelroutes, vogelhuisjes en terras met lekkers

Er zijn wandelroutes uitgezet door de aangelegde tuin en het natuurgebied zodat u zeker weet dat u langs alle mooie plekjes komt. Ook kunt u het spoor volgen langs de meer dan 30 vogelhuisjes, XXL insectenhotel, ooievaarsnest, uilenkasten, vleermuiskasten en eekhoornkijkhuizen. De routes eindigen bij het terras onder de oude plataan. Hier kunt u genieten van wat lekkers bij de koffie, een lunch of borrelhapje. De klanken van de Franse chansons maken de sfeer compleet. 

Meervoudig kampioen houtzaagkunst

Meervouding Nederlands kampioen kettingzaagkunst Dave Harmsworth zal demonstreren hoe hij stukken boomstam omtovert in de meest prachtige beelden. Wat Dave maakt uit Lunenburgs hout is te koop en de opbrengst is voor het goede doel. Ook zal Dave eerder gemaakte grote en kleine kunstwerken meenemen en te koop aanbieden.  Om een idee te krijgen van wat hij zoal maakt kunt u een kijkje nemen op www.treeworks.nl/voorbeelden.

Zelfgekweekte planten te koop

De planten die tijdens dit weekend te koop zijn, worden voor een deel door de tuinmannen Jos Wijma en Jaco Noort zelf in de kas gekweekt.  

Stichting Organisatie Kindervakantiekampen (SOK)

De toegangsprijs is 4 euro. Het entreegeld en de opbrengst van de catering, plantenverkoop en houtzaagkunst, komt volledig ten goede aan SOK kamp. SOK vindt dat elk kind het recht heeft op een onvergetelijke vakantie, ook als dat thuis niet haalbaar is door bijvoorbeeld beperkte financiële mogelijkheden, een scheiding, ziekte van een ouder of een verhuizing. Daarom organiseert SOK al bijna 50 jaar lang een geweldige vakantieweek voor kinderen uit Wijk bij Duurstede. Gewoon, even lekker kind zijn zonder zorgen. Voor meer informatie over dit bijzondere project zie www.sokkamp.nl. 

Fiets

Als het kan, kom dan graag op de fiets. Parkeerplaatsen zijn beperkt.

Lees meer op www.kasteellunenburg.nl 

Plantenverkoop tijdens opentuin Kasteel Lunenburg
In de tuin van Kasteel Lunenburg
Wanndelroutes door de tuin van Kasteel Lunenburg
Kasteel Lunenburg
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie