Bloemborder Kasteel Lunenburg
Bloemborder Kasteel Lunenburg mirjam Gelinck

Open Tuin weekend Kasteel Lunenburg in Langbroek

17 april 2018 om 23:44 lokaal Deel je nieuws

De tuin van Kasteel Lunenburg is dit jaar een paar weken eerder geopend dan gebruikelijk namelijk zaterdag 9 juni & zondag 10 juni van 10.00 tot 17.00 uur. Er is hier voor gekozen omdat er eind juni al erg veel evenementen zijn. Het is ook leuk om eens op een ander tijdstip in het jaar open te zijn omdat er dan andere planten in bloei staan.

 

Arboretum

Er is het afgelopen jaar veel gedaan in de tuin; er is een nieuwe boogbrug aangelegd, er zijn veel bomen aangepland, er is beschoeing rond de vijvers gemaakt en er zijn karpers in de vijvers gezet die hopelijk zorgen voor een goed natuurlijk evenwicht. Ook zijn 17 bijzondere bomen van informatiebordjes voorzien waarmee er een indrukwekkend arboretum ontstaan is.

 

Zelfgekweete planten te koop

De planten die tijdens dit weekend te koop zijn, worden door de tuinmannen Jos Wijma en Jaco Noort zelf gekweekt in de kas en schaduwhallen.

 

Karikatuur laten tekenen

Kunstwerken van Rini Klaver, Hans Blank en Patrick van der Linde worden tentoongesteld en zjn te koop. Het is een zeer divers aanbod van beelden, brons en schilderijen. Patrick van der Linde zal op verzoek ook karikaturen tekenen.

 

Wandelroutes

Tijdens de Open Tuin dagen zijn er wandelroutes uitgezet door de aangelegde tuin en het natuurgebied zodat u zeker weet dat u langs alle mooie plekjes komt. De routes eindigen bij het terras onder de oude plataan. Hier kunt u uitrusten en genieten van een kopje koffie of thee met wat lekkers erbij. Kaasboer van Leeuwen uit Doorn zal met de sympathieke Citroënbus aanwezig zijn en voor u klaar staan met heerlijke hapjes en drankjes. De klanken van de Franse chansons maken de sfeer compleet. Met een beetje geluk hoort u de specht hoog boven u in de bomen.

 

De toegangsprijs is 4 euro. Het entreegeld dat betaald is en de opbrengst van de verkoop van de honing van onze imker, planten, catering en (een deel van de) kunst, komen volledig ten goede aan Stichting Droomhuis in Wijk bij Duurstede. Voor meer informatie over dit bijzondere project zie www.stichtingdroomhuis.nl.

Lees meer op www.kasteellunenburg.nl

advertentie
advertentie