Afbeelding
wes janssen

De Nacht van Nogges

6 juli 2018 om 11:19 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Het was al een drukte van belang bij Kringloopwarenhuis Nogges aan de Steenstraat. Om de Nacht van Nogges mogelijk te maken werden verschillende verkoopruimtes opnieuw ingericht. Sinds de verhuizing naar de huidige locatie neemt de populariteit van Nogges alleen maar toe. Als gebaar naar de vaste klanten organiseert Dirck de Jong (manager) samen met zijn medewerkers op zaterdag 14 juli een Nacht van Nogges, een Arabische Barbecue (Mashawi), omlijst met vrolijke muziek. Het feest begint om 18.00 uur en duurt tot middernacht. Klanten die de Nacht van Nogges willen bijwonen kunnen in de winkel een uitnodiging halen.

Wes Janssen

MASHAWI De Arabische Barbecue ofwel Mashawi bestaat uit traditionele Syrische gerechten zoals "Kupa" (gehakt lamsvlees) en couscous met heerlijke verse salades. Samen met zijn vrouw Yasmin bereidt Wasim Arisheh (36) deze heerlijke hapjes. Wasim komt uit Damascus, hoofdstad van Syrië en is ruim 3,5 jaar in Nederland. Vanuit Syrië is Wasim naar Libië gevlucht en vandaar per gammele boot de Middellandse zee overgestoken. Dit was een hachelijke onderneming met 485 vluchtelingen op een bootje van 15 meter. Na een moeilijke periode in een AZC is Wasim in Wijk hartelijk ontvangen. "Vooral de taallessen van bovenburen Joop en Marijke hebben me veel geholpen", aldus Wasim. Inmiddels is hij met zijn vrouw Yasmin en kinderen Youssef en Sidra herenigd en is er zelfs een dochtertje geboren, genaamd Myrna. Wasim spreekt al goed Nederlands en repareert allerlei zaken, doet het transport en is min of meer de "vliegende keep" bij Nogges. Zijn ideaal om een eigen kebab-zaak te openen staat nog in de ijskast totdat Wasim binnenkort zijn Nederlandse paspoort kan ophalen.

NOGGES Al sinds 2007 is de kringloopwinkel Nogges actief. In het streven naar een circulaire economie zijn dergelijke initiatieven waardevol. Spullen krijgen hierdoor een tweede kans en de afvalstromen nemen daarmee af. Naast goede en betaalbare producten biedt Nogges plaats aan ruim 15 vrijwilligers, stagiaires, jongeren en senioren. Van grotere zaken zoals bankstellen kan een foto via WhatsApp naar 0627257257 worden verzonden, waarna overlegd wordt of Nogges belangstelling heeft.

advertentie
advertentie