Fotogroep viert 50-jarig bestaan met jubileumboekje opgedragen aan Chris de Gier - Wijks Nieuws | Nieuws uit de regio Wijk bij Duurstede

Fotogroep viert 50-jarig bestaan met jubileumboekje opgedragen aan Chris de Gier

10 sep, 07:40 Kunst
Ali van Vemde
Chris de Gier (links) is de oprichter van Fotogroep Kromme Rijn (FKR)
Chris de Gier (links) is de oprichter van Fotogroep Kromme Rijn (FKR)

COTHEN Dat de Fotogroep Kromme Rijn in september haar 50-jarig bestaan kan vieren, is eigenlijk ontstaan uit ergernis. Met een eenvoudige camera maakt Chris de Gier ruim 55 jaar geleden een foto van een tekening en een mooie zonsondergang. Hij brengt het fotorolletje naar de fotograaf in Wijk bij Duurstede, maar er staat niks op het filmpje. De foto’s zijn onderbelicht.

Er komt een andere camera, de Agfa Clack. Chris de Gier: „Toen kreeg ik wel leuke foto’s en werd het steeds leuker om foto’s te maken. Klik zei de Clack!” Al snel wordt fotograferen een hobby en komt het idee bij hem op om een fotoclub op te richten. „Toen heb ik contact gezocht met andere amateur fotografen en kwam ik terecht in Amersfoort.” Er wordt hem aangeraden om eerst maar eens lid te worden van een fotoclub en dat doet hij. Vijf jaar is hij lid bij de UAFV in Utrecht, een fotoclub met zo’n 80 leden. Tweeënhalf jaar daarvan is hij secretaris. Zijn zwager Theo is toen ook begonnen. Helaas werd de Utrechtse fotogroep opgeheven net voor het 100-jarig bestaan.

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: Wijk bij Duurstede heeft zo’n rijke geschiedenis
PREMIUM
Afbeelding
Overig Deskundigen: let op elkaar om kans op verdrinking te verkleinen
PREMIUM
Afbeelding
Overig Stichting Wijkse Projekten: Mauthausen
PREMIUM
Afbeelding
Historie De Kromme Rijn vertelt; Langbroek, het moeras getemd
PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: In Zeist kon je goed jagen én fruit eten
PREMIUM
Afbeelding
Overig Vergrijzing door bevolkingsgroei, maar regionale verschillen blijven