Chris de Gier en Piet Douma
Chris de Gier en Piet Douma Ali van Vemde

Expositie 50-jarige Fotogroep Kromme Rijn

Kunst

COTHEN Sinds vorig jaar is er in het Dienstencentrum een wissel foto expositie te zien. De Fotogroep Kromme Rijn (FKR) laat hier het werk zien van de leden. Afgelopen vrijdag opende de expositie met het werk van Chris de Gier, oprichter van de Fotogroep.

door Ali van Vemde

FKR veteraan Piet Douma opende de expositie. Hij vertelde over deze bijzondere ruimte waar de Fotogroep haar werk mag tentoonstellen. Een mooie locatie aan de Van Beeck Calkoenstraat 27a, met prachtig licht waar de foto's goed tot hun recht komen. De Woningstichting Cothen heeft deze ruimte beschikbaar gesteld. Ook besprak hij de bijzondere foto's die Chris de Gier in deze 50 jaar heeft gemaakt. „Chris weet dingen vast te leggen waar wij aan voorbij lopen. Hij doet dat op zijn eigen manier met een prachtig resultaat.”

CHRIS DE GIER De liefde voor fotografie leeft al heel lang bij Chris de Gier. Al snel na het maken van zijn eerste foto's had het virus hem te pakken en besloot hij zelf een fotoclub op te richten. Al snel telde de club 20 leden. Chris won al veel prijzen met zijn fotografie, onder andere internationaal goud, zilver en brons en hij leverde enkele malen bij de landelijke Bonds Foto Wedstrijd foto's in die met de serie bij de Nederlandse top zijn geëindigd. FKR is een forum voor fotografen die door het maken van foto's uiting geven aan wat hen raakt. De leden stimuleren elkaar en bespreken elkaars werk. Er zijn geen beperkingen wat betreft techniek of onderwerpen en dat maakt het zeer divers.

JUBILEUM Vanwege het 50-jarig jubileum, dat in september zal worden gevierd, is ditmaal aan Chris de Gier gevraagd de expositie met 30 van zijn foto's in te richten. Het geeft een mooi beeld van zijn werk en laat de grote diversiteit zien. De expositie is een aanrader en tot 2 oktober te zien.

Een van de foto's die te zien is op de expositie
advertentie
advertentie