Internationale Vrouwendag: Filmavond in Calypso

21 februari 2024 om 15:27 Film Deel je nieuws

Op dinsdag 5 maart organiseren Amnesty, RK kerk en de PKN Protestantse gemeente, een filmavond in het Calypso Theater vanwege de Internationale Vrouwendag op vrijdag 8 maart. De film Mustang zal deze avond gedraaid worden. U bent van harte welkom!

De film gaat over 5 zussen, die aan het begin van de zomervakantie samen met wat jongens naar huis lopen en spelen op het strand, Zij zien dit als onschuldig vermaak.

Maar wanneer hun oma en oom hierover worden getipt door dorpsbewoners verandert het leven van de zussen volledig. Hun vrijheid wordt steeds meer ingebonden en de familie begint met het maken van huwelijksplannen. Samen vechten de zussen terug, maar wie zal uiteindelijk aan het langste eind trekken?

Internationale Vrouwendag vindt haar oorsprong in de vroege 20e eeuw, toen vrouwen over de hele wereld begonnen op te komen voor hun rechten.In 1921 werd besloten om Internationale Vrouwendag op 8 maart te houden, ter ere van de strijd van vrouwen voor gelijke rechten en hun deelname aan de arbeidsmarkt.Ondanks de vooruitgang die geboekt is sinds de eerste Internationale Vrouwendag zijn er nog steeds uitdagingen op het gebied van gendergelijkheid.

8 Maart herinnert ons eraan dat er nog werk aan de winkel is en we moeten blijven strijden voor een wereld waarin vrouwen en mannen gelijke kansen en rechten hebben.

Dinsdag 5 maart, Calypso Theater, WbD.

Aanvang: 20.00 uur

Toegang: € 7,50

Reserveren online via de website www.calypsotheater.nl of bij Van Ginkel Muziek.

advertentie
advertentie