Veel films
Veel films Calypso Theater

Agenda Calypso van 20 tot en met 28 februari

20 februari 2024 om 08:17 Film

WIJK BIJ DUURSTEDE Een week vol films.

Familiefilm: Gewoon Super!, dinsdag 20 februari, 11.00 uur en donderdag 22 februari, 14.00 uur. ‘What is your superpower?’ Je hoeft geen superheld te zijn om super te zijn. Hedvig heeft papa’s superheld-kostuum doen krimpen, zodat hij nu niet langer de superleeuw kan zijn. De gamer Hedvig is onhandig, maar als papa neef Adrian kiest om de volgende held te zijn, moet Hedvig reageren.

Familiefilm: Wonka, dinsdag 20 februari, 14.00 uur. Voordat hij de meest beroemde chocoladefabriek opende, droomt een jonge Willy Wonka ervan snoepmaker te worden. Hij trekt op avontuur. Op zijn reis ontmoet hij een gevangen genomen oompa-loompa.

Familiefilm: Vogelvlucht, woensdag 21 februari, 11.00 uur. ‘Odd ducks welcome.’ Een eendenfamilie probeert hun overbezorgde vader te overtuigen om op de vakantie van hun leven te gaan. Ondertussen proberen ze te migreren van New England via New York City. Uiteindelijk belanden ze op de Bahama’s. Het wordt een avontuurlijke tocht.

Familiefilm: De Legende van Familie Vos, woensdag 21 februari, 14.00 uur. Als bewaker Cor ‘s nachts wordt aangevallen door een spook met een brandend zwaard, raken Teun en Jamie betrokken bij een mysterie. Want wie of wat is dit spook en wat heeft deze te zoeken in de Efteling?

Film: Neem me Mee, woensdag 21 februari, 20.00 uur. Enkele zeventigplussers die elkaar niet kennen gaan op een busreis naar Zuid-Frankrijk. Reisleider Thijs heeft de organisatie ervan zwaar onderschat. Maar gaandeweg de vakantie ontstaan er vriendschappen, worden geheimen gedeeld en stappen de oudere reizigers steeds meer uit hun comfort zone.

Familiefilm: Juf Braaksel en de Magische Ring, donderdag 22 februari, 11.00 uur. Lotte en Thijs zitten op een fijne school en hebben een lieve juf, juf Evi (Djamila). Maar dan wordt de vreselijke juf Brakel (Nicolette van Dam) directeur die allerlei regels verzint: geen telefoons, verjaardagen mogen niet meer gevierd worden en trakteren is ten strengste verboden. Dus geeft de klas haar een bijnaam: juf Braaksel. Ze bedenken een plan om van haar af te komen, terwijl Lotte ook nog een geheim heeft dat moet worden opgelost. Kan de magische ring van Juf Evi daarbij helpen?

Filmhuisfilm: Until Tomorrow, donderdag 22 februari, 20.00 uur. Wanneer haar ouders hun bezoek aankondigen, moet de Iraanse Fereshteh, ongehuwde moeder van een twee maanden oude dochter, naarstig op zoek naar een oppas. Dat is in het streng islamitische Iran makkelijker gezegd dan gedaan. Haar beste vriendin Atefeh wil wel helpen, maar kan het kind zelf niet onder haar hoede nemen. Buren verklikken haar bij de huisbaas. Een bevriende advocate blijkt net gearresteerd, en een dokter probeert misbruik te maken van de situatie.

Filmhuisfilm: One Life, dinsdag 27 februari, 20.00 uur. Sir Nicholas ‘Nicky’ Winton is een bankier die zichzelf niet beschouwt als een humanitair. Maar als hij in 1938 een pas geannexeerd Praag bezoekt en de toestand van de Joodse vluchtelingen ziet, besluit hij zich voor de zaak in te zetten. Omdat de Tweede Wereldoorlog nadert, wordt Nicky geconfronteerd met een race tegen de klok. Hoeveel mensen kan hij redden voordat het te laat is?

Kijk voor het volledige programma op de website www.calypsotheater.nl. Calypso Theater, Markt 4, Wijk bij Duurstede

advertentie
advertentie