Heel veel soorten appels
Heel veel soorten appels Ali van Vemde

Oogstfeest Krommerijnstreek weer in aantocht

15 augustus 2022 om 15:45 Evenementen

COTHEN Op het Oogstfeest op zaterdag 27 augustus zijn een aantal agrarische bedrijven opengesteld voor het publiek. Op en rond deze bedrijven zijn tal van activiteiten, waarbij de kinderen zeker niet vergeten worden.


Enthousiaste, ervaren mensen uit de Kromme Rijnstreek geven rondleidingen op de voor het publiek opengestelde bedrijven. Stap in een fruittreintje en laat je rondrijden langs de prachtige fruitbomen. Wandel langs de vele kramen met oude ambachten en sector gerelateerde producten en/of diensten. Geniet van de optredens van gezellige (boeren)dansgroepen en de prachtige historische tractoren.

Het evenemententerrein van het Oogstfeest is op de Kapelleweg in Cothen. Een bijzondere locatie, want je vindt er een akkerbouwbedrijf, een veeteeltbedrijf en twee fruitteeltbedrijven op slechts een halve kilometer van elkaar.


Op het Oogstfeest is er aandacht voor het agrarisch gebruik van het Kromme Rijngebied. De bezoeker krijgt een goed beeld van hoe de bedrijfsvoering vroeger ging en hoe dat tegenwoordig gebeurt. Ook de toekomstverwachtingen in de agrarische sector zijn onderdeel van het Oogstfeest. Het landschaps- en natuurbeheer en het educatieve karakter is op het Oogstfeest volop aanwezig. Alle activiteiten, demonstraties en kraampjes zijn agrarische gerelateerd.

De Stichting Oogstfeest Krommerijnstreek is opgericht in 2007. Om de twee jaar wordt er in Cothen een Oogstfeest georganiseerd door een groep enthousiaste ‘oogstfeesters’ met veel interesse voor de agrarische sector.
Het eerste Oogstfeest in 2007 was kleinschalig, maar inmiddels is het evenement uitgegroeid tot een groot Oogstfeest met in 2019 zo’n 6000 bezoekers.

Het Oogstfeest is een gezellige ontmoetingsplek voor boeren, burgers en buitenlui!


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie