Kees Mocking krijgt uit hanen van Piet van Rijn de eerste Oogstfeestgids 2019
Kees Mocking krijgt uit hanen van Piet van Rijn de eerste Oogstfeestgids 2019 Ali van Vemde

Het wordt een prachtig Oogstfeest!

26 juli 2019 om 15:40 lokaal

COTHEN Het tweejaarlijkse Oogstfeest komt er aan. Op zaterdag 31 augustus kan jong en oud weer genieten van alles wat onze streek te bieden heeft. De voorbereidingen zijn in volle gang. De eerste Oogstfeestgids werd deze week door voorzitter van het Oogstfeest Piet van Rijn overhandigd aan Kees Mocking van hoofdsponsor Onderlinge Verzekeringen Cothen.

Ali van Vemde

Het Oogstfeest Kromme Rijnstreek wordt dit jaar voor de zesde keer gehouden. Het aantal bezoekers neemt toe. Zo waren er in 2017 zo'n 6.000 bezoekers. Het is leuk, want er zijn volop activiteiten, maar het is zeker ook leerzaam. Een bezoekje brengen aan het fruitbedrijf van Jos en het melkveebedrijf van boer Hans, om te zien wat er allemaal bij komt kijken. Maar er is nog veel meer te doen. Er is muziek, dans en er zijn demonstraties, historische tractoren en oude ambachten te zien. En er is een leuk en uitdagend kinderprogramma.

OOGSTFEESTGIDS De gids met een overzicht van alle activiteiten, een programma en plattegrond ziet er uitnodigend uit. Een fraaie vormgeving, informatie over de bedrijven en een overzicht van alles wat er te doen is. De fruittrein brengt de bezoekers naar de verschillende stations. In de tent treden op: smartlappenkoor Tranen met Tuiten, vrouwenkoor De LEK-kerbekken, Blues & Rock band CMB en bij het tentfeest vanaf 21.00 uur zijn er optredens van Maatvol & DJ Chiel. Bij fruitteler Jos worden de hele dag door rondleidingen gegeven. Ook bij boer Hans worden rondleidingen gegeven op de boerderij. In de middag worden de koeien gemolken in de stal. Ook de moeite waard zijn de keuringen. In de ochtend is de jongveekeuring met voorbrengwedstrijd, rond half een is de presentatie van de oudste melkkoeien. Om half drie is de huldiging van de kampioen jongveekeuring. In de oogstfeestgids vertelt Hans van Rooijen over zijn melkveebedrijf en Jos van Rijn over de vele veranderingen in de fruitteelt in de afgelopen jaren. Een leuke voorbereiding op het Oogstfeest. Net als de volwassenen zullen ook de kinderen zich prima vermaken. Bij de ingang krijgen kinderen gratis een strippenkaart. Hiermee kunnen ze deelnemen aan heel veel activiteiten, waarvan de meeste gratis zijn. Fiets je eigen fruitshake, speel mee met de fruitspelen of duik eens in een hooibad. Poppentheater Floepie laat je het boerderijleven beleven.

VRIEND VAN HET OOGSTFEEST Stichting Oogstfeest Krommerijnstreek wil inwoners en toeristen kennis laten maken met het verleden, heden en de toekomst van het Kromme Rijngebied en de Utrechtse Heuvelrug. De stichting bestaat uit vrijwilligers, die dit evenement tweejaarlijks organiseren. Dit lukt alleen met hulp van sponsoren, subsidies en giften van donateurs. Om te helpen met het voortbestaan van de stichting kunt u Vriend van het Oogstfeest worden. Voor € 50,- per jaar kunt u Vriend worden. Aanmelden kan door het machtigingsformulier in te vullen. Zie ook www.oogstfeestkrommerijnstreek.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie