Margreet Feenstra organiseert 'Heel Wijk Bakt!'
Margreet Feenstra organiseert 'Heel Wijk Bakt!' Theetuin Feenomeen

Heel Wijk Bakt! Thuisbakkers: doe mee!

Evenementen

WIJK BIJ DUURSTEDE Het plan zat al jaren in het hoofd van Margreet Feenstra; een taartbakwedstrijd organiseren! Nu is het zover, op zondag 8 september kunnen thuisbakkers bij Theetuin Feenomeen, aan de Lekdijk West 50, hun taarten laten beoordelen door een deskundige jury. En voor de winnaar is er natuurlijk de eeuwige roem en een mooie prijs.

Ali van Vemde

Toen Margreet drie jaar geleden begon met haar theetuin Feenomeen was het idee er al. "Het leek me zo gezellig om een taartenbakwedstrijd te organiseren." Nu de theetuin loopt en de gasten steeds vaker terug komen, is het tijd om dit plan te verwezenlijken. Ze ziet het al helemaal voor zich: "Eén voor één komen daar de enthousiaste thuisbakkers aanlopen met een taarplateau in de hand. Ze stappen voorzichtig door het gras, bang om op het laatste moment hun creatie te laten vallen. Van de spanning kijken ze een beetje streng, net als de juryleden." De taarten worden door de bakkers op een lange tafel gezet en dan breekt het spannende moment aan. Hoe wordt jouw taart beoordeeld door de jury? Wil je meedoen en weten wat de jury van jouw taart vindt? Schrijf je dan in. Dat kan nog tot 2 september via de website www.feenomeen.nl

[JURY] Van de deelnemers wordt verwacht dat zij hun mooiste taart laten zien. Dat het een serieuze wedstrijd is mag duidelijk zijn. De Wijkse bakker Marco Lakerveld en taarten en cupcakes expert Tjarenka Turfboer zullen de jurering op zich nemen. Zij zullen onder andere letten op de smaak, de textuur en de combinatie van smaken. Zo bepalen zij wie de beste Wijkse thuisbakker is.

[LEUKE DAG] Organisator Margreet Feenstra hoopt vooral op een hele leuke dag. "Ik vind het vooral leuk om hier mensen te ontvangen met dezelfde hobby. De taarten van elkaar bewonderen en vooral ook van elkaar proeven." Ze hoopt dan ook op veel aanmeldingen. Op de website staat vermeld wat de spelregels zijn. De deelname is gratis.

advertentie