Afbeelding
Wijks Omgevingsfonds

Wijks omgevingsfonds ondersteunt projecten op gebied van leefbaarheid en duurzaamheid

19 september 2023 om 10:30 Duurzaamheid

WIJK BIJ DUURSTEDE Heb jij een goed idee om jouw leefomgeving mooier en fijner te maken? Of wil jouw vereniging een duurzaam project starten en komen jullie geld tekort? Wie weet komt jouw project of idee in aanmerking voor ondersteuning uit het Wijks Omgevingsfonds.

De mensen achter het Wijks Omgevingsfonds vertellen: ,,Wij ondersteunen projecten van bewonersinitiatieven, stichtingen en verenigingen op het gebied van duurzaamheid en leefbaarheid. Voorbeelden van projecten zijn verduurzaming van verenigingsgebouwen (bijv. door zonnepanelen of groene daken), de aanleg van een buurtmoestuin of waterspeelplaats, herstel van een historische boomgaard of activiteiten bedoeld voor inwoners en bezoekers. 

AANVRAGEN

Aanvragen moeten vóór 1 december bij ons binnen zijn. Je hoort uiterlijk half januari 2024 of jouw project een financieel steuntje in de rug ontvangt. Wij ondersteunen alleen projecten die nog moeten starten. In deze eerste ronde is €6000 te verdelen. Heb je vragen, of heb je hulp nodig bij het indienen van een aanvraag voor je project? Kijk voor meer informatie op: www.wijksomgevingsfonds.nl of stuur een mailtje naar info@wijksomgevingsfonds.nl, dan helpen we je graag verder!”

Stichting Wijks Omgevingsfonds is een lokale ANBI instelling en werd 1,5 jaar geleden opgericht om een deel van de winst van de zonneparken ten goede te laten komen aan de hele gemeenschap. Door financiële ondersteuning vanprojecten van bewonersinitiatieven en maatschappelijke organisaties draagt het fonds bij aan leefbaarheid en duurzaamheid.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie