Steun voor culturele/sociale sector of jongerenactiviteiten
Steun voor culturele/sociale sector of jongerenactiviteiten Ali van Vemde

Financiële ondersteuning voor lokale culturele sector

14 december 2020 om 11:16 Corona

WIJK BIJ DUURSTEDE De gemeente neemt een aantal maatregelen om de lokale culturele en sociale organisaties te helpen tijdens de coronacrisis. Het gaat om organisaties in de culturele/ sociale sector of die gericht zijn op jongerenactiviteiten. In het jaar 2020 gingen culturele activiteiten niet door of in een aangepaste vorm. Deze organisaties hadden minder inkomsten of hebben veel extra kosten gemaakt om te kunnen voldoen aan de regels van het RIVM. De gemeente biedt hen een vergoeding. Het Rijk heeft hiervoor geld beschikbaar gesteld. Organisaties kunnen zelf deze vergoeding aanvragen.

Er is een compensatieregeling voor lokale sociaal- culturele organisaties. De organisaties kunnen een beroep doen op deze regeling, ter compensatie voor de opgelopen schade door de pandemie. Er is dit jaar € 64.500 beschikbaar vanuit het Rijk voor alle organisaties. Men kan een aanvraag indienen tot 10 januari 2021, met een maximum bedrag van € 7.500. Via de gemeentelijke website kunnen organisaties de aanvraag indienen, zie https://www.wijkbijduurstede.nl/inwoners/compensatieregeling-coronaschade-2020.html. Hier staan ook de voorwaarden vermeld, waarmee een organisatie een aanvraag kan indienen. Er is ook extra geld voor dorps- en buurthuizen. De gemeente neemt contact op met hen over hoe zij het geld kunnen besteden.

Culturele activiteiten zijn van enorme waarde voor al onze inwoners. „We zijn enorm blij en trots met alles wat wordt georganiseerd op gebied van cultuur, vrije tijd en voor jongeren. Ook zij zijn onvoorzien getroffen door de gevolgen van de coronacrisis. We vinden het dan ook passend om hen hiervoor financieel te steunen. We tonen hiermee onze waardering. We hopen hiermee dat organisaties zich op de toekomst kunnen en willen blijven richten. Deze activiteiten zijn van enorme waarde voor al onze inwoners,” geeft wethouder Wil Kosterman aan.

Ook gingen er geplande gesubsidieerde activiteiten niet door, waar de gemeente eerder een subsidie voor heeft verstrekt. Deze organisaties hoeven ontvangen subsidies niet terug te betalen. Zij worden hierover direct benaderd door de gemeente. Zij hoeven daarom geen aanvraag in te dienen voor de compensatieregeling.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie