Afbeelding
ANP Foro

UPDATE CORONAVIRUS: Verwachte stijging na weekenddip

21 april 2020 om 14:17 Corona Corona in de Kromme Rijnstreek

WIJK BIJ DUURSTEDE Zoals verwacht mocht worden, liggen de coronacijfers vandaag een slag hoger dan gisteren, toen veel weekendgevallen nog niet waren geregistreerd. Vooral het aantal overledenen is flink hoger: 165 tegenover 67 een dag eerder.

Verder zijn er 118 patiënten gemeld die in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Dat is een bescheiden stijging ten opzichte van de 75 van gisteren.

Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen zoals gezegd vaak nog aangevuld.

Het aantal gemelde besmettingen daalde opvallend genoeg wél: van 750 naar 729. Tot nu toe zijn er 34.134 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. Wel wordt er momenteel meer getest dan in de eerste weken van de coronacrisis.

De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen over het algemeen lijken te werken. Het aantal nieuwe meldingen per dag van in het ziekenhuis opgenomen patiënten vertoont nog steeds een dalende lijn. Hetzelfde geldt voor het aantal gemelde overleden patiënten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie