Op 18 november komt Sinterklaas
Op 18 november komt Sinterklaas FC Madrid

Het programma van Sinterklaas voor Wijk bij Duurstede is bekend

25 oktober 2023 om 08:33 Activiteiten

WIJK BIJ DUURSTEDE Op zaterdag 18 november komt Sinterklaas met de Pieten. In de stadshaven verwacht Sinterklaas om 10.30 uur voet aan wal te zetten. Alle kinderen zijn met hun ouders en grootouders welkom om de Sint persoonlijk te begroeten. Zoals altijd zal er weer volop de tijd zijn om handjes te schudden. Ook de toeterpieten en de danspieten zijn er dit jaar weer bij.

Als de Sint en Pieten van de boot af zijn, wandelen ze door de Oeverstraat en Peperstraat richting de Markt. Hier zal burgemeester Iris Meerts de Sint welkom heten. Maar voordat het zover is kan alvast worden gekeken hoe het de Sint en Pieten vergaat voordat ze in Wijk aankomen. Vanaf 8 november is dagelijks het Wijkse Sinterklaasjournaal te zien. Kijk iedere dag om 19.00 uur hoe druk iedereen is om de stad klaar te maken. Je ziet het op www.dagsinterklaasje.nl en hierop is ook het programma te vinden voor de tijd dat Sinterklaas hier verblijft.

PEPERNOTENBEWAARDOOSJE

 Aan de kinderen die Sinterklaas komen begroeten wordt gevraagd een mooi pepernotenbewaardoosje te maken. Deze kunnen worden ingeleverd bij de verzamelpieten. De tien kinderen die het mooiste doosje maken, mogen op 25 november samen met Sinterklaas ontbijten.

THEATERVOORSTELLINGEN

Het wordt een drukke dag voor Sinterklaas op 18 november. Na aankomst op de Markt gaat hij met de Pieten naar Theater Calypso voor de Sinterklaas theatervoorstellingen. Deze voorstelling wordt vier keer opgevoerd; om 13.15, 14.30, 15.45 en 17.00 uur. De kaartjes kosten € 4,50 per persoon en zijn vanaf 4 november, 10.00 uur, te koop bij de VVV in de Achterstraat. Zorg dat je er snel bij bent, want vol is vol. Per klant kunnen maximaal acht kaartjes worden gekocht. Let op, want alleen pinbetaling is mogelijk.

SINTHUIS  

Ook dit jaar woont Sinterklaas weer tijdens zijn verblijf hier in Kasteel Duurstede. En wat nou zo leuk is, de kinderen mogen bij hem thuis komen kijken op zaterdag 25 november. Ook hiervoor zijn kaartjes verkrijgbaar bij de VVV vanaf 4 november. De kaartjes kosten € 2,-. Een dag later, op zondag 26 november om 15.00 uur geeft Concordia een pepernotenconcert in het Calypso theater.

Natuurlijk willen we daar nog niet aan denken, maar op 6 december om 18.00 uur vertrekt Sinterklaas weer naar Spanje. Alle kinderen worden uitgenodigd om met Sinterklaas en de Pieten mee te lopen naar de haven en Sinterklaas uit te zwaaien. 

Ali van Vemde
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie