Een gezellige avond voor heel Cothen
Een gezellige avond voor heel Cothen Eten bij Agnes

Eten bij Agnes in Cothen

2 juni 2023 om 10:59 Activiteiten

COTHEN Op zaterdag 10 juni wordt een nieuw evenement geïntroduceerd op het terrein van de Protestantse kerk, de vroegere St. Agnes kerk. Tussen 17.00 en 21.00 uur zijn alle inwoners van het dorp hier welkom om samen te genieten van heerlijk eten, een drankje en fijne muziek. Maar ook belangrijk is dat mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Op het plein bij de kerk komen lange tafels waar lokale ondernemers verse producten verkopen, zoals vlees, brood en kaas. Vrijwilligers bereiden op de barbecues het vlees. Bij de bar kan een drankje worden gehaald en daarna is het gezellig aanschuiven aan een van de tafels. Natuurlijk zijn ook de beroemde Cothense wafels verkrijgbaar.

De bezoekers nemen zelf een bord, bestek en glazen mee. Uit het oogpunt van duurzaamheid, maar ook om de verbinding op gang te brengen. Een bijzonder bord is al gauw een gespreksonderwerp. Live muziek wordt verzorgd door ‘Moustache’ en er wordt een digitale Cothen quiz gepeeld.  Ook kinderen zijn van harte welkom. De entree is gratis, er wordt alleen betaald voor het eten en drinken. Het terrein is rolstoeltoegankelijk en er zal een toiletwagen aanwezig zijn. Het lijkt een fantastisch evenement te gaan worden, alleen bij regen kan het niet doorgaan.

‘Eten bij Agnes’ wordt het begin van meer reuring rond de kerk. Later dit jaar zal het evenement ‘Kunst bij Agnes’ worden gehouden. 

Ali van Vemde
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie