Wijks Vocaal
Wijks Vocaal

Eigen Wijks Kerst: Wijks Vocaal en Vrouwenkoor Eigen Wijs zingen ‘gloria’ en ‘halleluja’

Activiteiten

WIJK BIJ DUURSTEDE Op zondagmiddag 18 december worden de inwoners van Wijk bij Duurstede en verre omtrek in kerststemming gebracht met EIGEN WIJKS KERST, een uniek vocaal dubbelconcert door twee bekende Wijkse koren, in de Grote Kerk aan de Markt

Vrouwenkoor Eigen Wijs en het Wijks Vocaal zijn koren met een eigen signatuur en publiek. Beide zijn geworteld in de culturele historie van Wijk bij Duurstede. Tijdens EIGEN WIJKS KERST laten de koren horen dat verschillende stijlen prima samen kunnen gaan en elkaar kunnen versterken. Nederlands, Engels, Sefardisch, Middelengels en Latijn: in diverse talen geven zo’n zestig zangers uiting aan het kerstgevoel, in klassieke en eigentijdse stukken. Hiermee willen de twee koren hun publiek laten genieten van kerstrepertoire in de volle breedte.

Elk koor neemt een deel van het programma voor zijn rekening. Zo brengt het Wijks Vocaal onder meer de bekende liederencyclus Ceremony of Carols van Benjamin Britten ten gehore, begeleid door harpiste Veronique Serpenti. De bijdrage van Vrouwenkoor Eigen Wijs kenmerkt zich door een afwisseling van de sferen die kerst vertegenwoordigt: van zachte slaapliedjes voor het pasgeboren kerstkind tot liederen die getuigen van de engelenzang die weerklonk in de donkere kerstnacht. Het programma wordt afgesloten met een gezamenlijk gezongen medley van bekende kerstliederen. De pianobegeleiding wordt verzorgd door Pieter Cobelens en Jan Bonte.

Vrouwenkoor Eigen Wijs is opgericht in 2004, telt ca. dertig vrouwen en staat onder leiding van dirigent Pieter Cobelens. Het is een veelzijdig koor, dat zowel ouder als hedendaags repertoire brengt, van pop tot musical- en filmmuziek. Het Wijks Vocaal bestaat sinds 1977 en telt zo’n veertig enthousiaste zangers. Hun repertoire is klassiek, en beslaat alle stijlperioden. Dirigent Bernhard Touwen weet het koor tot een hechte eenheid te smeden.

KAARTVERKOOP Toegangsprijs: € 15 (regulier) / € 10 (jongeren tot 25 jaar).

Kaarten kunnen worden gekocht via de Wijkse VVV of online via de websites van de twee koren: www.wijksvocaal.nl en www.vrouwenkooreigenwijs.nl. En, indien nog beschikbaar, voorafgaand aan het concert aan de kerk.

PROGRAMMADETAILS Eigen Wijkse Kerst, een vocale kerstmatinee met klassieke en eigentijdse stukken in diverse talen, begeleid door harp en piano. Zondagmiddag 18 december, 15.00 uur (kerk open vanaf 14.30 uur) in deGrote Kerk aan de Markt in Wijk bij Duurstede.

Eigen Wijs
Afbeelding
advertentie
advertentie