Afbeelding
R. Dijkwel

Leden SV Odijk Tennis genieten van een vaartocht op de Krommerijnder

15 juli 2022 om 20:06 Activiteiten

BUNNIK/ODIJK Vier ouders en hun acht kinderen genoten vrijdag van een vaartocht over de Kromme Rijn. Dit deden zij in een bijzonder vaartuig, namelijk de replica van de Krommerijnder, de boot die in vroeger tijden over de Kromme Rijn producten van het platteland naar de stad bracht en vice versa. 

Om de Kromme Rijn te kunnen bevaren werd een type schip ontwikkeld dat als platbodem door de ondieptes kan en de bochten in het meanderende riviertje door de beperkte lengte probleemloos kan passeren. Wijkse vrijwilligers bouwden met veel vakmanschap een replica, die al weer jaren bewoners en toeristen laat genieten van de historie en het landelijk schoon op en om de rivier.

De moderne variant van deze boot wordt elektrisch aangedreven en vaart een paar keer per jaar van zijn ligplaats Wijk bij Duurstede naar Utrecht en terug. De rest van het jaar vaart de boot van Wijk naar Cothen en terug. Om het hele eind van Utrecht naar Wijk te redden, moet halverwege een keer opgeladen worden. Dat gebeurt bij tennisvereniging SV Odijk. Als tegenprestatie mogen leden van de tennisvereniging gratis meevaren. Dat gebeurde dus vrijdag.  

advertentie
advertentie