Bunnikse deel Kromme Rijn wil vaarverbod, Wijkse deel baalt er juist van - Wijks Nieuws | Nieuws uit de regio Wijk bij Duurstede

Bunnikse deel Kromme Rijn wil vaarverbod, Wijkse deel baalt er juist van

20 mei, 11:11 Maatschappelijk
Bunniks Nieuws
Motorboten op de Kromme Rijn
Motorboten op de Kromme Rijn

WIJK BIJ DUURSTEDE BUNNIK Varen op de Kromme Rijn tussen Werkhoven en Wijk bij Duurstede is sinds 1998 vergunningsplichtig. Tot op heden werd daar niet op gehandhaafd. Nu wel. Dat geeft commotie, zeker onder mensen die aan de Kromme Rijn wonen en een bootje bij huis hebben liggen balen. De situatie op de Kromme Rijn tussen Werkhoven en Utrecht staat hier lijnrecht tegenover. Hier lijkt iedereen een vaarverbod te willen, maar wordt het niet uitgevoerd.

,,We hebben geconstateerd dat de laatste 10 jaar het gemotoriseerd verkeer toeneemt op dit stuk van de Kromme Rijn en dat er de afgelopen 2 jaar ook meer gevaren wordt door mensen van buitenaf die niet aan de Kromme Rijn wonen”, aldus de woordvoerder van waterschap HDSR. Daarom is het besluit genomen om te gaan handhaven op de Kromme Rijn tussen Werkhoven en Wijk bij Duurstede.

WIJKSE DEEL STEEDS DRUKKER Dit stuk wordt de ‘bovenloop’ genoemd en hier mag alleen de Krommerijnder varen. Het waterschap is strenger over dit stuk Kromme Rijn tussen Werkhoven en Wijk bij Duurstede. Reden is het behoud van flora en fauna. De Kromme Rijn is hier smaller, ondieper en heeft een hogere natuurwaarde. Het waterschap besc..

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Kunst Lang Leve Kunst van het Wijks Atelier; kennismaken met verschillende vormen van kunst in Wijk bij Duurstede
PREMIUM
Afbeelding
Historie De Kromme Rijn vertelt; een zeldzaam goed bewaard gebleven cultuurlandschap
PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: Wijk bij Duurstede heeft zo’n rijke geschiedenis
PREMIUM
Afbeelding
Overig Deskundigen: let op elkaar om kans op verdrinking te verkleinen
PREMIUM
Afbeelding
Overig Stichting Wijkse Projekten: Mauthausen
PREMIUM
Afbeelding
Historie De Kromme Rijn vertelt; Langbroek, het moeras getemd