Bunnikse deel Kromme Rijn wil vaarverbod, Wijkse deel baalt er juist van

20 mei, 11:11 Maatschappelijk
Bunniks Nieuws
Motorboten op de Kromme Rijn
Motorboten op de Kromme Rijn

WIJK BIJ DUURSTEDE BUNNIK Varen op de Kromme Rijn tussen Werkhoven en Wijk bij Duurstede is sinds 1998 vergunningsplichtig. Tot op heden werd daar niet op gehandhaafd. Nu wel. Dat geeft commotie, zeker onder mensen die aan de Kromme Rijn wonen en een bootje bij huis hebben liggen balen. De situatie op de Kromme Rijn tussen Werkhoven en Utrecht staat hier lijnrecht tegenover. Hier lijkt iedereen een vaarverbod te willen, maar wordt het niet uitgevoerd.

,,We hebben geconstateerd dat de laatste 10 jaar het gemotoriseerd verkeer toeneemt op dit stuk van de Kromme Rijn en dat er de afgelopen 2 jaar ook meer gevaren wordt door mensen van buitenaf die niet aan de Kromme Rijn wonen”, aldus de woordvoerder van waterschap HDSR. Daarom is het besluit genomen om te gaan handhaven op de Kromme Rijn tussen Werkhoven en Wijk bij Duurstede.

WIJKSE DEEL STEEDS DRUKKER Dit stuk wordt de ‘bovenloop’ genoemd en hier mag alleen de Krommerijnder varen. Het waterschap is strenger over dit stuk Kromme Rijn tussen Werkhoven en Wijk bij Duurstede. Reden is het behoud van flora en fauna. De Kromme Rijn is hier smaller, ondieper en heeft een hogere natuurwaarde. Het waterschap besc..

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Ron Grillet van MIRO in Houten: ‘Ik zou het weer precies zo doen’
PREMIUM
Afbeelding
Economie Personeel in Wijk niet te vinden, maar toch duizenden werklozen: hoe dan?
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer Bloemen graffiti fleurt fietstunnel Cothen op
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Markering wandeltocht Santiago de Compostella Utrecht-Wijk bij Duurstede
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu Werkgroep Kromme Rijn-corridor presenteert landschapsvisie voor buitengebied tussen Utrecht, Bunnik, Zeist, Driebergen en De Bilt
PREMIUM
Afbeelding
Overig Overlast door verwarde personen groeit ook in provincie Utrecht