Geen Karnavalsweekend, wel een karnavalsgids
Geen Karnavalsweekend, wel een karnavalsgids KV De Kaieschaiters

Kaieschaiters brengen Karnavalsboekje rond

22 februari 2022 om 12:19 Activiteiten

WIJK BIJ DUURSTEDE Het wordt voor de Kaieschaiters een heel ander ‘Feest weekend’ als van tevoren was gedacht. Het grote weekend is helaas al drie maanden geleden afgelast en daarom geen groot feest in Wijk bij Duurstede.

De boekjescommissie van de karnavalsvereniging wilde wel heel graag de gids maken en gelukkig is dit, mede door de hulp van de vele sponsors, wel gelukt. Normaal wordt dit huis aan huis boekje twee weken voor het grote weekend, en met een grote groep vrijwilligers, rondgebracht. Ook dat is dit jaar anders. De Kaieschaiters gaan het boekje zelf op zaterdag 26 februari rondbrengen. Dit is de zaterdag waarop normaal het grote feestweekend zou beginnen. Op deze manier wordt toch een beetje karnaval bij de mensen thuis gebracht. Een mooi naslagwerk en een boekje met vele dingen die in de afgelopen twee jaar zijn gebeurd. De Kaieschaiters gaan de verschillende woonwijken in met een programma wagen, een stukje muziek en een hoop gezelligheid. Zij zijn te herkennen aan de zwarte Kaieschaiters truien en spreek hen gerust aan als er vragen zijn of als er bijvoorbeeld geen boekje is ontvangen.

TOCH EEN FEESTJE  Het is voor de Kaieschaiters niet mogelijk om een groot weekend te organiseren. Maar er is wel een vergevorderd plan om van 26 maart een heuse ‘Half vastendag’ te maken.

Er is zeker een supergezellige feestavond in het Calypso Theater op de markt. Hiervoor gaan binnenkort de kaarten in de verkoop. Hou de sociale media van De Kaieschaiters goed in de gaten, want er kan alleen maar worden gewerkt met “vol is vol”. Dit is de enige Karnavals feestavond die dit seizoen in Wijk bij Duurstede gehouden wordt. De eigen huis DJ Jeroen zal de feestmuziek door het Calypso laten gaan. Prins Dick den Derde en zijn Adjudant Peter zullen voorop gaan in de polonaise, dus dit wil je niet missen. DJ Jeroen doet de muzikale omlijsting en de gesprekken zijn al gaande om er een leuke artiest bij te zetten.

Verder zijn er reeds gesprekken gaande om deze ‘Half vastendag’ verder vorm te geven. Zo probeert de karnavalsvereniging alle doelgroepen te bereiken en zijn er twee commissies gemaakt om te kijken of er voor de Kids iets leuks te organiseren is en vergeten we ook de Waikse Oudjes niet.

Geen groot feest dus in het Karnavalsweekend, wel zal dan het boekje op de deurmat vallen. En De Kaieschaiters gaan proberen voor alle doelgroepen een ‘Half vastendag’ te organiseren. De datum zal zijn 26 maart 2023, de locatie het Calypso Theater op de Markt. De feest avond is al 100% zeker, dus die kan al vast in de agenda worden gezet. Ga er maar vanuit dat er ook voor de kinderen en de ouderen een leuk evenement komt.

Via de website www.kaieschaiters.nl en via facebook wordt iedereen op de hoogte gehouden en uiteraard is alle laatste info ook te lezen in deze plaatselijke krant.

3x Alaaf

KV de Kaieschaiters

advertentie
advertentie