De voorbereidingen zijn in volle gang
De voorbereidingen zijn in volle gang Ali van Vemde

Voorbereidingen Oogstfeest in volle gang

15 april 2024 om 10:06 Activiteiten

COTHEN Zaterdag 31 augustus is er in Cothen weer het Oogstfeest Kromme Rijnstreek. Inmiddels is het bestuur alweer een aantal keer bij elkaar geweest en zijn de voorbereidingen voor dit tweejaarlijks evenement weer in volle gang. In 2022 was het Oogstfeest een groot succes en kwamen zo’n 6000 bezoekers naar het zonovergoten evenemententerrein aan de Kapelleweg.

Het thema dit jaar is: Klimaatverandering en de agrarische sector. Hogere temperaturen, droogte, extreem weer en natte zomers zorgen ervoor dat de agrarische sector nu al voor steeds grotere uitdagingen komt te staan. Waar moet de sector rekening mee houden en welke maatregelen zijn er in de toekomst nodig en welke maatregelen zijn er al genomen? Op die vragen wordt tijdens het Oogstfeest ingegaan.

Jos van Rijn (fruitteelt) en Hans van Rooijen (melkveehouder) stellen hun bedrijven open voor het publiek. Bij de entree van beide bedrijven wordt u door middel van interessante presentaties op led schermen geïnformeerd over dit thema en uiteraard kunt u voor al uw vragen terecht bij Jos en Hans. Zij staan u graag te woord. Of sluit aan bij de rondleidingen onder leiding van ervaren fruittelers en melkveehouders.

Op het Oogstfeest worden de bezoekers meegenomen in het verleden, het heden en de toekomst van de agrarische sector. Er is van alles te zien, te doen en te proeven: jongveekeuring, rondrit fruittreintje langs de fruitbomen, historische tractoren, machineplein, veldwerkzaamheden zoals ploegen, maaien, mais hakselen en dorsen, vlegelen, oude ambachten, Fries paardenballet, verkoop streekproducten, zangkoren, dansgroepen. En terwijl de kinderen zich vermaken bij één van de vele kinderactiviteiten, kunt u genieten op het terras met een drankje en iets te eten. Er is keuze genoeg op het foodplein.

Het Oogstfeest begint om 10.00 uur. Alle demonstraties, kraampjes en activiteiten zijn tot 17.00. Maar blijft u gerust nog wat langer, het foodplein is geopend tot 19.00 uur. ’s Avonds is er een tentfeest (18+) met muziek van dj Chiel.

Heeft u zelf iets (agrarisch gerelateerd) wat u graag op het Oogstfeest wil laten zien of wil verkopen, mail dan even naar info@oogstfeestkrommerijnstreek.nl Voor meer info kijk op www.oogstfeestkrommerijnstreek.nl

...

Op 31 augustus is het Oogstfeest
advertentie
advertentie