Afbeelding
Sam Mika

Wijk is weer schoon

25 maart 2024 om 11:30 Activiteiten Deel je nieuws

Wijk is weer schoon

Sigarettenpeuken, snoepverpakkingen en papier, dat vonden alle deelnemers van de Landelijke Opschoondag afgelopen zaterdag. Maar er waren ook bijzondere vondsten: twee heel grote messen, een prachtige wodkafles die wel al leeg was, drie volle wijnflessen en 20 euro. Jeroen Brouwers, de wethouder verzorgde de aftrap van de Landelijke Opschoondag en sloot zich daarna aan bij een van de groepjes. Gewapend met een afvalgrijper en vuilniszakken trokken groepjes vrijwilligers Wijk in en ze hebben vele kilo’s zwerfafval verzameld. Tijdens de gezamenlijke lunch bedankte burgemeester Iris Meerts, die traditiegetrouw ook deelnam, alle ruim 55 deelnemers die op de ochtend van 23 maart meewerkten: “Wijk bij Duurstede is al heel mooi, en nu hebben jullie onze mooie stad nog mooier en schoner gemaakt”, zei ze.

De opschoondag wordt georganiseerd door de werkgroep Opgeruimd Wijk in samenwerking met de gemeente. Dit keer waren ook leden van Kanoclub Kromme Rijn, Hengelsport De Voorn en Team Rijntakken van de partij.

Zwerfafval is niet alleen ontsierend, het is vooral ook slecht voor dier en milieu. Wil jij ook meewerken aan een schoon en aantrekkelijk Wijk bij Duurstede? Voorkom dan zwerfafval: gooi je afval in de prullenbak, sluit je PMD kliko goed en zorg ervoor dat jouw oude papier bij aanbieding niet kan wegwaaien. Alle beetjes helpen. Wil je meer doen? Sluit je dan aan bij de werkgroep “Opgeruimd Wijk en mail naar Opgeruimdwijk@vnmw.nl. Ruim 130 vrijwilligers gingen je al voor.

advertentie
advertentie