De boer op: Appels met peren vergelijken

19 sep, 08:00 Achtergrond
Agnes Corbeij
Hans van der Wind gelooft in de kracht van de agrarische sector
Hans van der Wind gelooft in de kracht van de agrarische sector

WERKHOVEN In de Kromme Rijnstreek worden veel peren en appels geteeld. Sinds een aantal weken is de pluk van de vruchten gaande. Zo ook bij boerderij Landrust, in het uiterste puntje van de gemeente Bunnik aan het Molenspoor. Hans van der Wind vertelt wat er nu speelt op zijn bedrijf.

door Agnes Corbeij  

Hans en zijn vrouw Mirjam namen het bedrijf in 2010 over van Mirjam haar ouders. Sinds 2002 zaten ze al in de maatschap. Ze hebben 22 hectare peren- en 8 hectare appelboomgaarden. Daarnaast mesten ze nog 370 witvleeskalveren. Hans en Mirjam hebben vijf kinderen, waarvan de oudsten al volop meehelpen op het bedrijf.

VOLLE OOGST Hans is zeer tevreden over de oogst van dit jaar. ,,We hebben een volle oogst, met peren en appels van goede kwaliteit. Door veel zonuren zit er veel suiker in. Ook hebben we voldoende water van goede kwaliteit in het Krommerijngebied, ondanks het gebrek aan neerslag. Daarvoor hulde aan het waterschap, dat heel goed meedenkt met de agrarisch ondernemers in dit gebied.”

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer Bloemen graffiti fleurt fietstunnel Cothen op
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Markering wandeltocht Santiago de Compostella Utrecht-Wijk bij Duurstede
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu Werkgroep Kromme Rijn-corridor presenteert landschapsvisie voor buitengebied tussen Utrecht, Bunnik, Zeist, Driebergen en De Bilt
PREMIUM
Afbeelding
Overig Overlast door verwarde personen groeit ook in provincie Utrecht
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Natuurorganisaties eisen verhoging waterpeil Overlangbroek en Kolland, desnoods via de rechter
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu 1542 handtekeningen tegen zonneveld aan de Kapelleweg in Cothen, met reactie van wethouder Kosterman