De Boer Op: Bij Johan Vernooij lopen de koeien en kalveren buiten - Wijks Nieuws | Nieuws uit de regio Wijk bij Duurstede

De Boer Op: Bij Johan Vernooij lopen de koeien en kalveren buiten

31 mei, 08:00 video Achtergrond
Agnes Corbeij
De koeien van Johan Vernooij zijn letter nieuwsgierig
De koeien van Johan Vernooij zijn letter nieuwsgierig

WERKHOVEN Johan Vernooij is veehouder in Werkhoven en heeft 70 melkkoeien, 12 pinken en 12 kalveren, allemaal roodbont. Hij laat zijn vee vanaf mei zoveel mogelijk buiten lopen. Hij vindt dit belangrijk voor de gezondheid van de koeien en omdat het scheelt in de hoeveelheid kuilgras en krachtvoer die hij moet bijvoeren. Bovendien krijgt hij daardoor iets meer geld voor zijn melk.

door Agnes Corbeij

De boerderij waar Johan met zijn vrouw Angelien (beiden 52 jaar oud) het bedrijf runt, ligt in Werkhoven zelf, aan de Herenstraat. De boerderij werd bijna 100 jaar geleden, in 1923 gebouwd, zijn opa begon het bedrijf. Op het erf kijkt Johan uit op de werkzaamheden van Koelhuis Vernooij. ,,Waar nu koelhuis Vernooij staat, daar boerde de vader van mijn opa. Dat bedrijf werd gesplitst, omdat er twee broers verder wilden.”

Kader: De boer op… in mei 

Zaaien, oogsten, melken, scheren; we weten ongeveer wat de boer allemaal doet op zijn bedrijf. Maar achter de staldeuren gebeurt er nog veel meer bij de agrariër in de Kromme Rijnstreek. In deze serie ‘De b..

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Kunst Lang Leve Kunst van het Wijks Atelier; kennismaken met verschillende vormen van kunst in Wijk bij Duurstede
PREMIUM
Afbeelding
Historie De Kromme Rijn vertelt; een zeldzaam goed bewaard gebleven cultuurlandschap
PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: Wijk bij Duurstede heeft zo’n rijke geschiedenis
PREMIUM
Afbeelding
Overig Deskundigen: let op elkaar om kans op verdrinking te verkleinen
PREMIUM
Afbeelding
Overig Stichting Wijkse Projekten: Mauthausen
PREMIUM
Afbeelding
Historie De Kromme Rijn vertelt; Langbroek, het moeras getemd