De beste appels worden in deze tijd van het jaar gekozen door de fruitteler - Wijks Nieuws | Nieuws uit de regio Wijk bij Duurstede

De beste appels worden in deze tijd van het jaar gekozen door de fruitteler

29 jun, 10:17 De boer op Achtergrond
Anna Schouten
Djûke van der Maat geeft graag uitleg over de productie van ons voedsel.
Djûke van der Maat geeft graag uitleg over de productie van ons voedsel.

BUNNIK Djûke Smith-Van der Maat doet op haar boerderij Slagmaat aan de Marsdijk veel aan boerderijeducatie. ,,Een van de opvallende misvattingen is dat mensen denken dat je het hele jaar door appels kan plukken.” Ze legt bezoekers graag uit hoe het wel werkt. In deze periode van het jaar besteedt de familie bijvoorbeeld veel tijd aan het ‘dunnen’ van de verschillende rassen.

door Agnes Corbeij

Op het gemengde bedrijf heeft Djûke meer dan tien verschillende soorten appelrassen staan. ,,We zijn geen standaard fruittelersbedrijf, maar hebben van alles wat. We richten ons erg op de directe verkoop aan de consument en op de zelfpluk. Daarom is het belangrijk om veel verschillende soorten te hebben.” 

Kader: De boer op… in juni

Zaaien, oogsten, melken, scheren; we weten ongeveer wat de boer allemaal doet op zijn bedrijf. Maar achter de staldeuren gebeurt er nog veel meer bij de agrariër in de Kromme Rijnstreek. In deze serie ‘De boer op…’ gaan we iedere veertien dagen op bezoek bij een van hen om te vragen wat zij deze maand allemaal doen. In mei ..

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: In Zeist kon je goed jagen én fruit eten
PREMIUM
Afbeelding
Overig Vergrijzing door bevolkingsgroei, maar regionale verschillen blijven
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Wie was Jacob B?; dystopische roman van John Beringen
PREMIUM
Afbeelding
Historie De Kromme Rijn vertelt; zorg voor de Lekdijk door de eeuwen heen
PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: Forteiland als thuisbasis voor planten en dieren
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer Deze zomer nog geen motorverbod op de Lekdijk