De waterleiding in het E&EGasthuis is weer gemaakt.
De waterleiding in het E&EGasthuis is weer gemaakt. Brandweer Wijk bij Duurstede via Twitter
UPDATE

Waterleiding knapt in Ewoud & Elisabeth Gasthuis: ,,Schade is enorm"

21 juli 2020 om 07:46 Ongeval

WIJK BIJ DUURSTEDE In het Ewoud & Elisabeth Gasthuis in Wijk bij Duurstede is maandagavond aan het begin van de avond een waterleiding gesprongen.

De leiding sprong op de bovenste verdieping waardoor er in een groot gedeelte van het gebouw wateroverlast is. Het water kwam via de liftschacht en plafonds naar beneden en volgens burgemeester Iris Meerts is 'de schade enorm.'

Met name bewoners van de zesde etage hadden last van het water. Sommige bewoners moesten tijdelijk hun huizen verlaten zodat de brandweer en een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf hun werk konden doen. ,,Dit was om zo coronaproof mogelijk te werken", laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio weten. Alle bewoners konden terug in hun woning.

Volgens een woordvoerder van het E&E Gasthuis is de situatie goed opgepakt door het personeel: ,,De bewoners zijn naar de huiskamer gebracht waar ze spelletjes hebben gedaan. Sommige bewoners reageerden wat geschrokken, maar een aantal vond het ook wel sensatie. De direct betrokken familie is gebeld over de situatie. We zijn vol lof over de manier waarop iedereen het heeft opgepakt. De brandweer was snel ter plaatse. We zijn meteen begonnen met opruimen, de technische dienst is druk bezig." (bron: RTVUtrecht/redactie)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie