Keramiste Eugenie Keizer
Keramiste Eugenie Keizer Eugenie Keizer

Zomer in De Wijkse Moestuin

Nieuws Deel je nieuws

Zomer in De Wijkse Moestuin

De Wijkse Moestuin is een tuinderij, waar seizoensgebonden groente, bloemen en fruit worden verbouwd. De tuinderij ligt als een oase van rust verstopt in de boomgaarden.  Als je Oogstgenoot bent  van De Wijkse Moestuin, mag  je iedere week verse groente oogsten .

Misschien heb je er al van gehoord, maar ben je er nooit toe gekomen om eens te gaan kijken.  Kom dan op zaterdag 29 augustus naar `Zomer in De Wijkse Moestuin´ en maak kennis met de tuinder, de oogstgenoten  en het aanbod van de tuin. Je bent welkom tussen 11.00 uur en 15.00 uur

Er is van alles te zien, te voelen, te proeven en te doen:

Je kunt zelf aan de slag bij de workshop ´Bloemen van klei in de Wijkse Moestuin´ verzorgd door keramiste Eugenie Keizer uit Cothen. In haar atelier aan huis maakt ze vormen met de hand en draait ze serviesgoed. Het werken met keramiek doet ze al ruim tien jaar naast haar reguliere baan. Sinds ze haar eigen atelier heeft, wil ze anderen inspireren ook met klei te gaan werken. Want er kan zoveel meer mee dan wordt gedacht: “Klei voel je, klei ruik je en laat zich gedachteloos vormen. En door te glazuren kun je je objecten (maar ook serviesgoed) een eigen uitstraling geven. Tijdens de workshop maak je (tegen een kleine vergoeding) een bloem van klei.

Verder zijn nog aanwezig op deze dag:

· Natuurlijk heel leuk: met een leuke natuuractiviteiten voor kinderen

· IVN Wijk bij Duurstede (VNMW)

· Eigen Wijkse Energie Coöperatie: Groene energie van, voor en door ons zelf

· Schoonheidssalon Aïcha. Werkt enkel met 100% natuurlijke producten en mineralen, gecombineerd met rustgevende aroma’s en behandelingen.

· Thuisbrouwer Willem Baalman. Zijn hop zal in de tuin verbouwd worden volgend seizoen

En ook zijn er producten uit de moestuin te koop die verwerkt zijn in een chutney, jam of geurzakje

Vanuit de organisatie zijn grote inspanning verricht om deze dag corona-veilig te laten plaatsvinden. En we weten zeker dat u als bezoeker ook de regels in acht zult nemen.  Gelukkig is de tuinderij zo groot dat we 1,5 meter afstand kunnen houden. Er is een looproute ingesteld en het aantal mensen in de tuin zal gereguleerd worden.

advertentie