Afbeelding
Archief BDUMedia/Ab Donker

CDW wint ook van Delta Sports en komt op plaats 3

25 oktober 2021 om 09:08 Voetbal

WIJK BIJ DUURSTEDE Door een meer dan verdiende 2-0 overwinning op Delta Sports heeft CDW zichzelf naar plaats 3 gespeeld en mag het volgende week tegen titelkandidaat Maarssen, dat met maar liefst 5-1 Victoria versloeg, een gooi doen naar de top 2 positie. Het was wéér een geweldig weekend voor de selectie, want óók het tweede pakte de winst (2-3 bij IJFC; in de 93e min maakte Youri Reimert na een assist van Bryan van Engelen de winnende). Daarom mogen we komende speelronde met recht spreken van SUPER SATURDAY bij CDW: voorafgaand aan het eerste speelt het tweede de topper tegen HDEW.

Het was in de aanloop naar de ontmoeting van CDW 1 met Delta Sports allemaal nog een beetje onzeker voor trainer Alvin Veldhuizen: (lichte) blessures, van vakantie terugkerende spelers en een kersverse vader die iets minder slaap dan normaal heeft gehad. Onder begeleiding van vele JO8 spelertjes die met vlaggen klaarstonden tijdens de line up, kwamen de 11 mannen het veld op en bleek dat de trainer gelukkig kon beschikken over alle ‘vraagtekens’. In de 9de minuut was het CDW dat als eerste echt gevaarlijk werd. Floris van Dijk werd met een uitstekende steekbal over rechts vrijgespeeld en de verdediger van Delta Sports werkte hem hardhandig naar de grond. De jonge maar goed leidende scheidsrechter Stuurman trok (slechts?) de gele kaart. De vrije trap leverde verder geen gevaar op en zo gingen de eerste 20 minuten zonder verdere grote kansen voorbij.

Langzamerhand werd CDW de bovenliggende partij. Het zeer jonge maar al weken lang verdienstelijk spelende middenveld kreeg meer grip en het positiespel ging steeds beter lopen. In enkele minuten tijd is Floris van Dijk twee keer dicht bij de openingstreffer. Eerst wordt zijn inzet van de lijn gehaald en enkele minuten later redt de keeper van Delta Sports. In de 40e minuut dan toch een grote tegenvaller wanneer Floris aangeeft niet verder te kunnen door een rugblessure. Gijs Klaassens vervangt hem en CDW blijft jagen op de 1-0. Die goal valt dan ook vlak voor rust. Een voorzet van Anis el Makrini wordt door de mee opgekomen Roderik Sybesma bij de tweede paal binnengeschoten. Niet veel later volgt het rustsignaal. In de rust wordt de licht geblesseerde Robbin van den Berg vervangen door Erik van Eckeveld en komt Kjeld van der Sanden erin voor Tim Nell die Kjeld de afgelopen twee wedstrijden meer dan verdienstelijk had vervangen.

De tweede helft is nog maar net bezig als het toch al machteloze Delta Sports met 10 man verder moet. Een domme overtreding betekent de tweede gele kaart voor de verdediger die de eerste helft al niet heel erg mocht klagen met geel en nu alsnog vroegtijdig de douche mag gaan opzoeken. Het is nu wachten op het tweede doelpunt van CDW, maar toch is het Delta Sports dat zijn eerste grote kans van de wedstrijd krijgt en wel vanaf 11 meter. Met een sliding probeert Erik van Eckeveld een counter onschadelijk te maken, maar in plaats van de bal raakt hij de voet van de tegenstander, met een gele kaart en een strafschop als gevolg. Het is voor het eerst dat keeper Tijn van Dijk deze middag serieus in actie moet komen: de strafschop wordt goed ingeschoten maar Tijn tikt ‘m met een geweldige reactie uit de hoek en zo blijft de 1-0 op het scorebord staan.

Die strafschop was meteen het laatste wapenfeit van Delta Sports en CDW gaat verder op zoek naar de beslissende tweede treffer. Die komt er uiteindelijk ook en hoe veel mooier kan het zijn dan dat papa Ingmar de Wit die op zijn naam mag schrijven. De weer zeer sterk spelende Thijs Wiegers breekt door over rechts en legt de bal op maat achter de verdediging neer voor de opkomende Ingmar. In eerste instantie weet de keeper nog te redden maar uit de rebound scoort Ingmar alsnog de beslissende en meer dan terechte 2-0. De resterende minuten worden zonder noemenswaardige gebeurtenissen uitgespeeld, zodat er opnieuw 3 punten kunnen worden bijgeschreven.

Gefeliciteerd mannen, 12 punten uit 5 wedstrijden: wat een geweldige start van de competitie! Velen hadden ‘Man of the Match’ kunnen zijn, maar het werd uiteindelijk Ingmar de Wit die ondanks de korte nachtjes de volledige 90 minuten vol maakte, enorm hard werkte en de beslissende 2-0 voor zijn rekening nam... da’s karakter!

Op naar volgende week: SUPER SATURDAY met zowel CDW 1 als CDW 2 thuis in absolute krakers!