SVL – GJS 2 –1

28 mei 2018 om 14:57 Sport/sport

LANGBROEK De gemoederen waren behoorlijk verhit. En dat was niet alleen door de bijna dertig graden die menselijkerwijs voetballen haast onmogelijk maakte. Maar de spanning die heerste over de afloop van deze laatste wedstrijd die het erop of eronder betekende was wellicht nog benauwender. SVL moest winnen, dat was duidelijk, maar verlies en zelfs een gelijkspel kon degradatie betekenen. En dat was weer afhankelijk van wat Deltasport bij GRC in Giessen deed. Als zowel SVL als Deltasport zouden winnen of allebei gelijk zouden spelen ontliep SVL directe degradatie, maar als Deltasport zou winnen en SVL verliezen of gelijkspelen was het afgelopen. Dat laatste op doelsaldo. Dat GRC er alles aan zou doen om van Deltasport te winnen om nacompetitie te ontlopen als Woudenberg van Merino's zou winnen, was in deze voor SVL gunstig. SVL had voor deze gelegenheid een spion naar Giessen afgevaardigd die de stand van zaken daar onmiddellijk doorbelde.

M.v.d.Pavert

Ook de zenuwen speelden een rol, kennelijk ook bij een scheidsrechter die een verkeerde afslag nam op weg naar zijn te fluiten wedstrijd met gevolg dat hij niet op tijd kon zijn voor zijn wedstrijd. Het gevolg daarvan was dat de drie wedstrijden van de onderaan staande clubs een half uur later begonnen.

De wedstrijd begon rommelig aan beide kanten, met ook met kansjes aan beide kanten. Opluchting was er toen SVL in de 9e minuut op 1-0 kwam; Rob van Eem kopte de bal knalhard en onhoudbaar langs de GJS-keeper uit een prachtige corner door Walter Cremers. Opluchting allerwegen. Nog meer opluchting was er zeven minuten later toen onze spion uit Giessen kon melden dat GRC gescoord had tegen Deltasport. In de 29e minuut moest Geert-Willem Merkens languit op zijn buik om een schot van GJS te elimineren.

35e minuut: Goed nieuws uit Giessen, GRC maakte de 2-0. Maar vijf minuten later minder goed nieuws, GJS kwam langszij: 1-1. Nog geen man overboord, maar het werd wel weer spannender. Goed en minder goed nieuws bleven elkaar opvolgen: GRC liep uit naar 3-0 en Selçuk Albayrak kreeg een gele kaart voor protesteren en is er de (hopelijk) volgende wedstrijd niet bij.

In de 46e minuut schoot Alex van Eem strak over na een aardige combinatie waar Rob van Eem en Selçuk bij betrokken waren. In de 46e minuut was er weer zo'n fantastische actie van Geert-Willem, hij kon een bal met zijn wijsvinger nog net over de lat tikken.

Minuut 62, Selçuk kopte de bal naast. Het wachten was op de alles geruststellende tweede goal. Van Deltasport hadden we niets meer te vrezen want in de 69e werd het daar 4-0 voor GRC. Twee minuten daarna was het weer Selçuk die voor die 'hoerastemming' had kunnen zorgen, maar het ging weer net mis. GJS besefte dat er nog wel wat te halen viel, maar de SVL-defensie was op haar hoede en voorkwam dat.

In de 72e minuut verliet Rob van Eem moegestreden het veld en Anis el Makrini erin. En vijf minuten daarna maakte Martijn Verkerk zijn opwachting doordat Selçuk Albayrak naar de kant ging. Bewust van het feit dat nog een doelpunt zekerheid bracht en een mooiere uitslag was, schoot Danny Kuijer van flinke afstand nog maar eens op het doel, het spatte uiteen op de lat.

In de 86e minuut verving Erik Eckeveld Wouter van Hoof.

Dat er ver weg in Giessen twee maal was gescoord door Deltasport deed niet meer ter zake. En toen Robin Janssen toen toch nog de 2-1 op het bord wist te schieten was daar de vreugde waar we anderhalf uur op gewacht hadden. Robin is hiermee ook de topscorer dit jaar met 6 doelpunten

Petje af voor de jongens die door de drie laatste wedstrijden te winnen de nacompetitie hebben weten te bereiken en directe degradatie wisten te voorkomen.

Ook complimenten voor de interim-trainer John van Loen en zijn staf die de juiste weg met deze jongens heeft weten te vinden.

De helden: Geert-Willem Merkens – Robin Janssen – Kevin van Leeuwen – Bastin Hofman – Danny Kuijer – Walter Cremers- Wouter van Hoof (Erik Eckeveld) – Rob van Eem (Anis el Makrini) – Selçuk Albayrak (Martijn Verkerk) – Alex van Eem – Willem Baaij.

Komende zaterdag de eerste nacompetitie wedstrijd: SVL – Brederodes om 14.30 u.