Meiden CDW maken flitsende start in Hoofdklasse

4 februari 2019 om 14:18 Sport/sport

WIJK BIJ DUURSTEDE De CDW meiden van MO19 hebben hun visitekaartje in hun eerste wedstrijd van de hoofdklasse afgegeven.

Na in de najaarscompetitie goede resultaten neer te hebben gezet in de eerste klasse en nèt geen kampioen te zijn geworden, zijn de resultaten van dit team toch opgevallen bij de KNVB. Groot was dan ook de beloning dat de meiden toch naar de hoofdklasse door mochten. En gisteren was het dan zover, de spits mocht worden afgebeten thuis op het hoofdveld tegen Candia uit Rhenen.

Een niet geheel onbekende tegenstander van vorig jaar, dus de meiden wisten wat ze te wachten stond. Iedereen werd in de voorbespreking op scherp gezet en er werden duidelijke taken verdeeld. Zo mocht hun snelle en stevige spits absoluut geen ruimte krijgen om vrij te lopen, dus aan Merlijne de taak om zich in haar vast te bijten. Dat deed zij zeer goed tot grote frustratie van hun spits. Verder werd er uitgegaan van de eigen kracht en werd er aanvallend voetbal gespeeld.

De opdracht om meteen vanuit het fluitsignaal vol van start te gaan werd mooi uitgevoerd. Al in de 3de minuut kreeg CDW een corner. Samira schoot deze keurig voor de goal en Kendra kopte de bal lekker in, 1-0. Dat was lekker om mee te beginnen. Helaas kreeg hun spits in de 9de minuut even een paar meter vrijheid van Merlijne en ja hoor, daar was ze 1-1. Tien minuten later gevolgd door een snelle uitval 1-2. Dat was tegen de verhoudingen in, want CDW had wel degelijk het overwicht in de wedstrijd.

De aftrap werd weer genomen waarbij Robin meteen vanuit het middenveld een keurige assist gaf aan Samira die op de solotoer kon en dat meteen verzilverde 2-2! Dat was tevens de ruststand en zo konden ze even weer de puntjes op de i zetten en warm worden na regen en sneeuw te hebben getrotseerd.

De tweede helft werd CDW steeds beter alleen wilde de goals er niet in. Totdat eindelijk na een klein half uurtje in de tweede helft de bal via een corner in het strafschopgebied belandde voor de voeten van Maud, die met haar linkerbeen genadeloos hard uithaalt in de volley, vol in de hoek…….3-2! Dat was even lekker en een bevrijding.

Deze actie werd bijna identiek herhaald 5 minuten voor het einde, in de kluts op de 16m, Maud haalt nu met rechts uit en ja hoor, weer een snoeiharde goal! 4-2 voor CDW, tevens de eindstand en een geweldig begin van het nieuwe avontuur in de Hoofdklasse. Helaas duurt het nu een maand in verband met de winterstop van de KNVB voordat de volgende wedstrijd gespeeld gaat worden. Wel mag CDW deze maand even bovenaan staan in het uitslagenklassement.

MO17 De meiden van de MO17 hebben de smaak ook te pakken. Na winst in hun eerste partij vorige week, werd ook Jonathan in Zeist met grote cijfers naar de kleedkamer gestuurd, 8-0 werd het maar liefst voor de meiden uit Wijk. Ook zij voeren hun klassement aan in de tweede klasse.

Er werd in deze wedstrijd voor het eerst met een iets ander systeem gespeeld door de meiden, namelijk met 3 verdedigers en een voorstopper daar net voor spelend plus nieuwe spitsen in de vorm van Esmée, Anne, Senna en Nouck. De laatste is tevens aanvoerster maar ontbrak helaas deze wedstrijd.

Het werkte want de 0 werd gehouden en het aanvallende spel kwam daardoor nog beter tot uiting. Anne opende de score, gevolgd door een goal van Esmée Kosterman, die een grote vooruitgang geboekt heeft de laatste tijd. Senna scoorde de 3-0, vervolgens was topscoorder Anne lekker bezig met 4 goals en maakte Kaya, de vervangende aanvoerster, het af met 8-0.

Pluim aan deze meiden die na een wat lastige seizoenstart de draad weer hebben opgepakt en op deze manier uit de winterstop komen.