Esmee met de Chickies en het team van Het Oude Raedthuys
Esmee met de Chickies en het team van Het Oude Raedthuys Ali van Vemde

Chickies voor een stoere chick: Het Oude Raedthuys sponsort Esmee Kosterman

14 november 2019 om 07:14 Autosport

COTHEN Esmee Kosterman is een racetalent, zo heeft ze de afgelopen jaren bewezen. De 14-jarige Esmee deed in haar klasse mee aan het Nederlands Kampioenschap karten. Omdat deze dure sport niet zelf op te brengen is, zoekt Esmee altijd naar sponsors.

Ali van Vemde

TOPTALENT Vier jaar geleden begon Esmee met karten. Ook haar broer Michael beoefende succesvol de sport. Al vanaf het begin ging het goed; snel was duidelijk dat Esmee een super talent is, ze heeft lef en doorzettingsvermogen. Zo bleek maar weer tijdens de laatste ronde van het Nederlands Kampioenschap Rotax Max in september. Als meisje tussen de vele jongens weet ze haar mannetje te staan. Esmee won voor het eerst een race bij de Junioren in haar klasse. Een top prestatie.Door de KNAF is ze gekozen als KNAF Academy Talent en mocht als eerste meisje Nederland vertegenwoordigen bij de CIK-FIA Academy Trophy. Het karten is nog steeds een echte mannensport, maar daar heeft Esmee verandering in gebracht. Met een snelheid van zo'n 120 km per uur racet ze over de baan en laat vele jongens achter zich.

SPONSORS Enige tijd geleden bezocht Esmee Het Oude Raedthuys om te vragen of zij misschien zouden willen sponsoren. Het is nu eenmaal een dure sport en voor Esmee niet op te brengen om dit zelf te bekostigen. Eigenaar Nick van der Linden vertelt: "Samen met haar oma kwam ze hier binnen om te vragen of wij haar willen sponsoren. Maar gewoon geld geven, dat vind ik te makkelijk. Samen met de fabrikant hebben we een speciale snack gemaakt: de Chickies. Esmee is een stoere meid, een echte chick, dus wij vonden dit wel ludiek. We hebben een folder gemaakt met een tekstje, waarin we met een knipoog uitleg geven over de actie. Voor elke portie Chickies (9 stuks) dat wordt verkocht, doneren wij een deel van de opbrengst aan Esmee, zodat zij door kan gaan met haar passie. Ze verdient het, want ze is echt een supertalent! Zo kunnen we elkaar versterken." Nick roept andere ondernemers op om ook een leuke actie te bedenken en zo Esmee te helpen nog verder te komen in de sport.

INTENSIEF Het vraagt wel wat van je. In het seizoen zijn er vrijwel ieder weekend wedstrijden. Daarnaast moet er worden getraind. Esmee boft met haar ouders Peter en Patricia, die haar erg steunen en helpen. Haar vader gaat altijd mee, ook naar de trainingen en haar moeder is er bij met wedstrijden. Patricia: "Het is een dure sport en dat kunnen wij zelf niet opbrengen. Zonder de steun van sponsors lukt het niet voor Esmee om de sport te blijven beoefenen. Esmee vult aan: "Daarom zijn we ook zo blij met deze actie van Het Oude Raedthuys. Het is echt een heel leuk idee en we hopen natuurlijk dat er heel veel 'Chickies' verkocht worden."

TOEKOMST Esmee heeft al vele successen behaald met het karten, maar wat ze wil is naar de autosport. "Volgend jaar ga ik 4-takt rijden en eind november ga ik starten met het lessen in auto's. Op de vraag of ze de nieuwe Max Verstappen wil worden antwoordt Esmee: "Nee hoor, ik wil de nieuwe Esmee Kosterman worden." De ambitie is er!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie