13-jarige Sander Nihof doet mee aan WK Obstacle Course Race in Vermont USA

27 augustus 2022 om 17:00 Atletiek Ali van Vemde
Sander Nihof daagt burgemeester Iris Meerts uit om het ook te proberen.
Sander Nihof daagt burgemeester Iris Meerts uit om het ook te proberen.

WIJK BIJ DUURSTEDE Van 22 tot 25 september vinden The OCR World Championships plaats in Vermont, USA. Een van de deelnemers is de Wijkse Sander Nihof. Hij gaat als jongste deelnemer mee met in totaal 10 atleten van survivalvereniging Hang-On uit Doorn. Als ze naar Amerika vertrekken is Sander net 14 jaar. Hier zal hij deelnemen aan de 3km, de 15km en de teamrelay als hij daarvoor nog fit genoeg is. Een pittig WK waarbij het vooral aankomt op snelheid, kracht, discipline, techniek, uithoudingsvermogen en wilskracht.

Afgelopen week zocht burgemeester Iris Meerts Sander op tijdens de training bij RCN Het Grote Bos in Doorn. WijksNieuws ging mee om te kijken wat deze sport inhoudt. Sander is dan al druk bezig met de training, de ouders van Sander vangen ons op bij de slagboom en nemen ons mee naar het survival parcours. Een enthousiaste groep jongeren is hier ..

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Overig Steeds meer gemeenten harken grof parkeergeld binnen
PREMIUM
Afbeelding
Kunst Marijn Claes uit Houten speelt in een topstuk met een sterrencast in Theater Aan de Slinger
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Jacco Merkens uit Werkhoven wil zijn fruitteeltbedrijf niet meer laten groeien, maar kwalitatief klaarmaken voor de toekomst
PREMIUM
Afbeelding
Overig Sint rijdt ook in Wijk stilletjes aan heel wat huisjes voorbij
PREMIUM
Afbeelding
Historie Landgoederen en kastelen, het tweede deel van magazine De Kromme Rijn vertelt
PREMIUM
Afbeelding
Mensen Dominee Arie Huijser: ‘Dood van Maarten sloeg een gat in mijn hart’