13-jarige Sander Nihof doet mee aan WK Obstacle Course Race in Vermont USA

27 aug, 17:00 Atletiek
Ali van Vemde
Sander Nihof daagt burgemeester Iris Meerts uit om het ook te proberen.
Sander Nihof daagt burgemeester Iris Meerts uit om het ook te proberen.

WIJK BIJ DUURSTEDE Van 22 tot 25 september vinden The OCR World Championships plaats in Vermont, USA. Een van de deelnemers is de Wijkse Sander Nihof. Hij gaat als jongste deelnemer mee met in totaal 10 atleten van survivalvereniging Hang-On uit Doorn. Als ze naar Amerika vertrekken is Sander net 14 jaar. Hier zal hij deelnemen aan de 3km, de 15km en de teamrelay als hij daarvoor nog fit genoeg is. Een pittig WK waarbij het vooral aankomt op snelheid, kracht, discipline, techniek, uithoudingsvermogen en wilskracht.

Afgelopen week zocht burgemeester Iris Meerts Sander op tijdens de training bij RCN Het Grote Bos in Doorn. WijksNieuws ging mee om te kijken wat deze sport inhoudt. Sander is dan al druk bezig met de training, de ouders van Sander vangen ons op bij de slagboom en nemen ons mee naar het survival parcours. Een enthousiaste groep jongeren is hier volop bezig met de training. Er wordt gerend en ondertussen wordt druk gebruik gemaakt van de verschillende hindernissen. Al direct wordt duidelijk dat dit een bijzondere sport is. Eén van deze sporters is Sander, hij onderbreekt zijn training om te vertellen waarom deze sport zo mooi is.

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Overig Overlast door verwarde personen groeit ook in provincie Utrecht
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Natuurorganisaties eisen verhoging waterpeil Overlangbroek en Kolland, desnoods via de rechter
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu 1542 handtekeningen tegen zonneveld aan de Kapelleweg in Cothen, met reactie van wethouder Kosterman
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu Uniek; aanleg nieuw bos Langbroek en Leersum
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Liesbeth Woertman signeert bij boekhandel Pettinga haar boek ‘Wie ben ik als niemand kijkt’
PREMIUM
Afbeelding
Overig Steeds meer laadpalen in Nederland, maar kan dat niet anders?