De nieuwe moderne uitstraling van de Open Hof.
De nieuwe moderne uitstraling van de Open Hof. Ali van Vemde

Asielopvang: gemeente Wijk bij Duurstede nodigt inwoners uit voor gesprek

16 maart 2024 om 09:15 Wonen

WIJK BIJ DUURSTEDE Op 1 februari 2024 ging de Spreidingswet in werking, waarbij de gemeente Wijk bij Duurstede de verplichtende opdracht kreeg van het Rijk om asielopvang te organiseren voor 152 mensen, waaronder 13 alleenstaande minderjarigen voor de duur van minimaal vijf jaar.

De gemeente begrijpt dat dit vragen oproept bij inwoners: ,,Daarom zijn inwoners van harte welkom om deel te nemen aan een van de gespreksavonden in elke kern van onze gemeente. Met elkaar in gesprek gaan is belangrijk om elkaars standpunten te begrijpen. Deze inzichten helpen om de opvang voor iedereen zo goed mogelijk te organiseren.”

Van tevoren aanmelden voor de gespreksavonden is niet nodig. Als het aantal deelnemers onverhoopt te veel blijkt voor de plek waar de bijeenkomst gehouden wordt, kan het zijn dat inwoners wordt gevraagd om op een andere avond terug te komen, aldus de gemeente.

Data en locaties van de bewonersavonden:

Maandag 18-03: Wijk bij Duurstede, Open Hof, Kerkstraatje 4, Inloop 19.15 uur

Woensdag 20-03: Cothen, dorpshuis aan de Kentiestraat 2, inloop 19:15 uur tot ca 20:30 uur

Donderdag 21-03: Langbroek, Torbijn, Langbroekerdijk 69, Inloop 19.15 uur tot ca. 20.30 uur

Maandag 25-03: Wijk bij Duurstede, Huis van de Gemeente, Karel de Grotestraat 30, Inloop 19.15 uur tot ca. 20.30 uur

Geïnteresseerden die liever overdag in gesprek gaan kunnen terecht op een van de inloopspreekuren. Ideeën of zorgen over asielopvang kunnen ook worden gedeeld via een korte online vragenlijst. De inloopspreekuren en de vragenlijst staat op www.wijkbijduurstede.nl/asielopvang.

advertentie
advertentie