N226 tussen Leusden-Zuid en Woudenberg
N226 tussen Leusden-Zuid en Woudenberg Provincie Utrecht

Provincie Utrecht verlaagt snelheid op N226 en N227 naar 60 kilometer per uur

15 maart 2024 om 11:13 Verkeer en vervoer

UTRECHT De provincie Utrecht verlaagt de snelheid op de N226 (traject Leusden – Woudenberg) en N227 (traject Doorn – Langbroek) van 80 naar 60 kilometer per uur. Gedeputeerde Staten hebben dit besloten op basis van het Netwerkperspectief provinciale wegen 2040 en met oor voor zorgen van omwonenden. 

Bij het besluit om de snelheid te verlagen op de N226 tussen Leusden-Zuid en Woudenberg, zijn verschillende factoren afgewogen. Het is een belangrijke verbindingsweg tussen Food Valley – Woudenberg – Amersfoort, ook voor het openbaar vervoer. Tegelijk zijn er op dit traject verschillende snelheidswisselingen. Daarom speelt het creëren van een duidelijker verkeersbeeld voor de provincie ook mee. Het is daarom logisch om 60 kilometer per uur in te voeren. Wat ook meespeelt is, dat er ten zuiden van de Vieweg een lange bomenrij dichtbij de weg staat. Dit is minder goed voor de verkeersveiligheid en een lagere snelheid verbetert de verkeersveiligheid. Tenslotte stimuleert het verlagen van de maximumsnelheid verkeer om de voorkeursroute via de N224-N227 te nemen. Minder verkeer op de N226 draagt bij aan de leefbaarheid binnen de bebouwde kommen van Leusden en Woudenberg.

Omwonenden van het kruispunt van de N227 met de Gooyerdijk hebben al langere tijd klachten over de verkeersveiligheid. Daarom is er gekeken naar maatregelen voor dit kruispunt. Dit kruispunt ligt alleen dicht bij de bebouwde kom van Langbroek, waardoor het logisch is om 60 kilometer per uur tot aan Langbroek toe te passen. Aan de noordkant ligt het kruispunt met de Achterweg, waar ook veel langzaam verkeer is en waar onder andere scholieren oversteken. Het is dan ook logisch bij dit kruispunt 60 kilometer per uur in te voeren. Voor een duidelijk wegbeeld wordt daarom het hele traject tussen Doorn en Langbroek 60 kilometer per uur.

advertentie
advertentie