The Ragtime Rumours in De Veldpoort
The Ragtime Rumours in De Veldpoort Frank Nielsen

Winnaar European Blues Challenge 2018 in Wijk bij Duurstede

1 oktober 2022 om 11:28 Muziek

WIJK BIJ DUURSTEDE Het idee om samen met De Veldpoort eten&drinken een band van Europees niveau naar Wijk te halen dateert alweer uit 2019. Corona gooide jarenlang roet in het eten, maar zaterdagavond 15 oktober is het eindelijk zover. THE RAGTIME RUMOURS komen de boel op stelten zetten. Vier jaar geleden stonden ze in een vol Calypso-theater, ze waren toen net Nederlands kampioen, de Europese uitdaging lag toen nog in het verschiet. Wat een avond werd dat. De energie spatte van het podium en in oktober zijn ze van plan dat nog eens dunnetjes over te doen. 

Tom Janssen (gitaar/zang), Niki van der Schuren (sax, bas, zang), Thimo Gijezen (gitaar, piano, accordeon) en Sjaak Korsten (drums en zang) vormen een kleurrijk gezelschap uit de Limburgse Maasdelta! Ze brengen een bruisende en aanstekelijke mix van ragtime, drunk-swing, swampy blues, hillbilly en western ten gehore. Stel je voor wat je krijgt als Pokey Lafarge en Tom Waits bij Django Reinhard op bezoek gaan, een flinke pot koffiedrinken en daarbij naar Robert Johnson luisteren en dan hun instrumenten erbij pakken. Zelf noemen ze het “Rag ’n Roll”. In 2017, 2018 en 2019 eindigden zij als eersten op enkele toonaangevende festivals zoals de Dutch Blues Challenge, de European Blues Challenge en de Popprijs Limburg. Dan heb je wat in huis! 

Het restaurant wordt de 15e omgebouwd tot een dampend bluescafé en vanaf 22.00 uur steekt de band van wal. Entree is €12,50 (excl.servicekosten). Meer info&tickets www.bluesinwijk.nl. !

advertentie
advertentie