De Bosboemel
De Bosboemel Jan de Jong

De Bosboemel gaat weer rijden door het Amerongse Bos

17 maart 2023 om 11:12 Lokaal Deel je nieuws

De, inmiddels grote bekendheid genietende, Bosboemel gaat ook dit jaar weer vanaf 15 april t/m 14 oktober iedere woensdag- en zaterdagmiddag door het Amerongse Bos rijden.

Het afgelopen seizoen is gebleken dat een ritje met de Bosboemel voor de doelgroep mensen met een mobiele beperking in een grote behoefte voorziet. Er werd gedurende het gehele seizoen druk en dankbaar gebruik gemaakt van de speciaal voor deze groep geboden mogelijkheid om ook te kunnen genieten van onze mooie natuur. Voor velen was het heel lang geleden dat ze in een bos waren geweest en de chauffeurs en gidsen van het Vrijwilligersteam Amerongse Bos zagen onderweg dan ook niets dan vrolijkheid en tevredenheid op de gezichten van hun passagiers.

Ook de zorginstellingen uit de regio hebben de Bosboemel inmiddels ontdekt, want buiten de ritten voor individuele deelnemers om werd druk gebruik gemaakt van de ook door Utrechts Landschap/Amerongse Bos aangeboden groepsritten, waarbij een groep mensen uit bijvoorbeeld een zorginstelling, onder leiding van een zorgmedewerker een mooie rit maakte door het bos. Deze groepsritten worden gereden op andere dagen dan de woensdag en de zaterdag. Die twee dagen blijven gereserveerd voor de ritten met individuele deelnemers.

Let wel: de Bosboemel is bedoeld voor mensen met een mobiele beperking, eventueel samen met één begeleider. In het voertuig is plaats voor 6 passagiers.

Het is op dit moment al mogelijk om een rit met de Bosboemel te boeken, aarzel dus niet en meld u aan. Dat kan op de site van Utrechts Landschap via de link:

www.utrechtslandschap.nl/bosboemel

Hier vindt u alle informatie omtrent data, tijden en kosten en kunt u zich aanmelden.

Ook groepen kunnen zich hier aanmelden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie