Uitreiking Vrijwilligersprijs aan Get a Grip
Uitreiking Vrijwilligersprijs aan Get a Grip Humanitas

Humanitas Get a Grip wint Nationale Vrijwilligersprijs door Sandy Heinen

Lokaal Deel je nieuws

Humanitas Get a Grip heeft de Nationale Vrijwilligersprijs gewonnen op 10 juni 2021. De vrijwilligers van Get a Grip helpen jongeren om op eigen kracht financiële zelfredzaamheid te bereiken.

Afgelopen jaar heeft dit project een vliegende start gemaakt in de Heuvelrug, waaruit bleek dat er veel vraag is naar deze ondersteuning voor jongeren. Oververtegenwoordigd in sectoren als de horeca en de uitzendbranche, vaak met flexcontracten, verloren jongeren tijdens de coronacrisis als eerste hun baan en inkomen. Ook door de overvloed aan verleidingen, sociale druk en de vele betaalopties van tegenwoordig liggen geldproblemen op de loer. Met één-op-één begeleiding door leeftijdsgenoten wordt jongeren de kennis en vaardigheden bijgebracht om hun eigen geldzaken te regelen en grip te krijgen op hun financiële situatie. Eerder op 19 mei 2021 bracht Koningin Máxima een digitaal werkbezoek aan Humanitas. Ze maakte kennis met deelnemers en vrijwilligers van Get a Grip en benadrukte het belang van het grondige en lokale werk van Humanitas.

Binnen de Heuvelrug heeft Emma Kleinjan tijdens haar stage Get a Grip ondersteund als projectmedewerker, met o.a. een  haalbaarheidsonderzoek in de regio. Ook heeft een groep SJD (Sociaal Juridische Dienstverlening) studenten vanuit de Hogeschool Utrecht geholpen om Get a Grip goed op de kaart te zetten, voorlichting te geven op scholen en gingen ze in gesprek met jongerenwerkers en buurtsportcoaches. Op deze manier hebben veel jongeren geholpen bij het opzetten van dit project in de Heuvelrug, waar dit jaar 14 jongeren werden ondersteund. Landelijk waren dit 300 jongeren.

De prijsuitreiking vond plaats tijdens een feestelijke livestream en de prijs voor een landelijk vrijwilligersinitiatief ging naar Get a Grip. Het project werd door de jury als winnaar geselecteerd uit 32 landelijke inzendingen en won een geldprijs van € 7.500,-. Burgemeester en jurylid Jan van Zanen prees de inclusie van het project. Get a Grip weet jongeren te bereiken en zet daarbij jonge vrijwilligers in om de schaamte te overwinnen en hulp te accepteren. Peter van Zoeren, landelijk projectleider Get a Grip en coördinator van Humanitas Heuvelrug, nam de prijs in ontvangst. Hij is ontzettend trots op alle vrijwilligers die al die jongeren begeleiden en op alle deelnemers die hard bezig zijn hun financiën op orde te krijgen.

advertentie
advertentie