De Blauwe Bever vaart langs de Everdingerwaard.
De Blauwe Bever vaart langs de Everdingerwaard. Stichting Rijnoevervaarten

Varen naar Fort Everdingen

19 augustus 2018 om 07:53 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Fort Everdingen, een indrukwekkend fort, onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, heeft een bierbrouwerij op zijn terrein. Breng op 30 augustus een bezoek aan de vesting, het is een onderdeel van de vaartocht van de Blauwe Bever. Een tocht vol variatie: natuur, cultuurhistorie en ambachtelijk bier.

Safarischip de Blauwe Bever vertrekt om 13 uur vanuit Wijk bij Duurstede, een tweede opstappunt is bij Beusichem. Na de tocht over de Lek meert het safarischip af bij de Inundatiesluis. Onderweg vertelt de gids over de natuur van de uiterwaarden. In fort Everdingen volgt een rondleiding door de daar aanwezige gids en hij legt uit hoe twee eeuwen geleden het militair bedrijf werkte. Tegenwoordig is er ook een ambachtelijke bierbrouwerij gevestigd. Daar wordt stil gestaan bij de productontwikkeling en het brouwproces. Een consumptie is bij de excursie inbegrepen.

De Blauwe Bever is ongeveer 17.00 weer terug in Wijk bij Duurstede. Voor meer informatie en/of reserveren: www.deblauwebever.nl/reserveren.

advertentie
advertentie