Ronald van der Pol signeert zijn boek 'De Blauwe Sleutel'
Ronald van der Pol signeert zijn boek 'De Blauwe Sleutel' Ali van Vemde

Thriller 'De Blauwe Sleutel' van Ronald van der Pol

27 juni 2018 om 07:15 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Het heeft heel even geduurd, maar nu is de opvolger van 'De Witte Generaal' van de Wijkse auteur Ronald van der Pol er. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in De Graanschuur werd zondag de thriller 'De Blauwe Sleutel' gepresenteerd. Ook dit keer spelen de Utrechtse rechercheurs Gerard van Dongen en Frank van der Linden een hoofdrol.

Ali van Vemde

De liefhebbers hebben vier jaar moeten wachten op het vervolg van 'De Witte Generaal', maar het wachten is de moeite waard geweest. Ronald: "Ik ben erg tevreden. Het is een uit de hand gelopen hobby, maar ik wil het wel zo goed mogelijk doen. Ik heb het gevoel dat ik daar goed in geslaagd ben." Inmiddels heeft hij de nodige ervaring. In 2010 verscheen zijn eerste boek: Het Groene Huis. Eind 2012 kwam het jeugdboek 'Eric en het land van duizend wensen' uit over een 9-jarig jongetje' dat strijdt tegen kanker. Het boek was de basis voor de rockopers '1000Wishes. De opbrengsten van dit boek kwamen ten goede aan KiKa. 'De Witte Generaal' verscheen in 2014. Dit boek werd genomineerd voor ZOUT schrijver van het jaar 2013.

PRESENTATIE Het was een gezellige drukte bij De Graanschuur, waar uitgeverij Elikser en Ronald van der Pol het boek presenteerden. Jitske Kingma van uitgeverij Elikser vertelde verrast te zijn over het boek en de ontwikkeling van de auteur. "Er gebeurt heel veel in het boek en het blijft niet bij één moord. Op een gegeven moment dacht ik te weten wie de dader was, maar dat bleek toch heel anders zijn. Een heel spannend boek en wij verwachten nog veel meer van Ronald." Met muziek van Genesis begon Ronald van der Pol zijn toespraak. "Dit komt ook voor in het boek en zo weten in ieder geval de aanwezigen deze muziek thuis te brengen." Hij vertelde over het proces van het schrijven. "Het begin en het eind is er, maar dan moet het nog worden gevuld. Dat betekent in de karakters kruipen van de hoofdpersonen, maar ook zorgen dat de details kloppen en dat het geloofwaardig blijft." Hij nodigde de aanwezigen uit om het boek te lezen en te laten weten wat ze er van vinden. Na de presentatie was er de gelegenheid om het boek te kopen en te laten signeren.

DE BLAUWE SLEUTEL Het boek begint met de vondst van een man op een rotonde in Wijk bij Duurstede. De man is vastgebonden aan een wegwijzer en precies tussen zijn ogen is een pijl geschoten. Het blijkt een welgestelde ondernemer te zijn. Maar daar blijft het niet bij, het is nog maar het begin. Ook de relatie tussen de rechercheurs is verder uitgediept. Frank van der Linden wordt geconfronteerd met zijn eigen jeugd en heeft moeite om de nodige professionele afstand te bewaren. Zijn collega en vriend, Gerard van Dongen heeft heftige nachtmerries door een traumatische gebeurtenis.

Een heerlijk boek voor in de vakantiekoffer voor mensen die van spannende boeken houden. Vanaf nu is het boek te koop via de boekhandel en bij de bekende websites.

advertentie
advertentie