Annie en Dick Kwint krijgen het 'boterbriefje' overhandigd
Annie en Dick Kwint krijgen het 'boterbriefje' overhandigd Ali van Vemde

Bruidspaar Kwint-Abbing 50 jaar getrouwd

26 juni 2018 om 15:15 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Op een prachtig plekje aan de Aalswaard woont het echtpaar Kwint-Abbing. Afgelopen week vierden ze hun 50-jarig huwelijk met de kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden. Loco-burgemeester Hans Marchal kwam namens de gemeente het echtpaar feliciteren en bracht voor hen het 'boterbriefje' mee, een gewaarmerkte kopie van de originele trouwakte.

Ali van Vemde

Annie Kwint-Abbing is op deze prachtige plek geboren en getogen. Ze werd geboren in het tweede huisje van de rij en trouwde vanaf het eerste huisje. Dick groeide op aan de Dijkstraat. Ze waren nog jong, pas 16 jaar, toen het aan raakte. Annie vertelt: "Dick fietste altijd achter me aan. Op de krib raakte het aan. De kop van de krib is nog steeds ons plekje." De eerste keer regende en onweerde het en Annie rende naar huis en liet hem zitten. Maar thuisgekomen werd haar gezegd: "Haal dat jochie van Kwint eens naar binnen." Dat deed ze en vanaf dat moment bleef hij komen. Toen ze trouwden was zij 20 jaar, hij werd het de volgende dag.

WERK EN HOBBY Eerst werd er ingewoond, later kregen ze een flat aan de Dirk Fockstraat. Toen Dick ging werken bij de Lunenburg, kregen ze een huis daar. Later werkte hij bij Stooker in Cothen en tot zijn 65ste jaar reed hij op de taxi. Dick voetbalde in Langbroek en speelde vanaf zijn achtste jaar muziek. Ook was hij lid van toneelvereniging DES in Cothen. Nu zijn de kinderen en kleinkinderen de grootste hobby. Annie werkte op een naaiatelier en later werkte ze 21 jaar bij de MAVO en in de huishouding bij de familie Stokman van de babyzaak. Nog steeds hebben ze goed contact. Met heel veel plezier heeft ze altijd gewerkt. Haar grote hobby is handwerken. Ze maakt kleding, doet verstelwerk en houdt van breien, haken en borduren. Zo haakte ze onder andere een prachtige kerststalset en borduurde ze de molen van Wijk. Ook op vakantie gaan doet het echtpaar graag. De Griekse eilanden zijn favoriet en in de winter de Canarische Eilanden.

GEZIN Dick en Annie Kwint kregen twee dochters en hebben inmiddels vijf kleinkinderen, drie kleinzoons en twee kleindochters. Ieder jaar, aan het eind van de zomer organiseren ze een barbecue met de kinderen en kleinkinderen. "Dat is altijd erg gezelllig," vertelt Annie.

Met het prachtige uitzicht op het water en de uiterwaarden willen ze hier niet weg, tenzij het niet anders kan. Daarvoor namen ze het hoog water, dat in het verleden nog wel eens voorkwam, maar voor lief. Drie keer maakten ze het mee en de dochters herinneren zich nog goed hoe ze met de shovel naar school werden gebracht. De foto's laten zien hoe het er toen uitzag en er moest zelfs even boven gewoond worden. Nu zijn ze daar niet meer bang voor.

In Het Wijkse Stekkie werd met de familie en vrienden het 50-jarig huwelijksfeest gevierd. Een gezellig samenzijn met volop de gelegenheid om met elkaar te praten. Want gezelligheid, daar houden ze van.

advertentie
advertentie