Mathijs vertelt over bosuilen.
Mathijs vertelt over bosuilen. GA Kiewiet

Wat een uitdaging!

24 juni 2018 om 22:11 lokaal Deel je nieuws

Op basisschool De Windroos krijgen de leerlingen van groep 8 aan het einde van het schooljaar een belangrijke vraag: Wat wil je nog kunnen of leren voordat je naar de middelbare gaat? Het antwoord op deze vraag is voor iedereen anders en wordt omgezet in 'de uitdaging'. De leerling bedenkt een persoonlijk doel en een bijpassende activiteit. Als je het spannend vindt om mensen aan te spreken, kun je een enquete op straat houden. Vind je plannen lastig, dan kun je bijvoorbeeld meehelpen met de organisatie van het zomerfeest. Alles mag, mits het bijdraagt aan de ontwikkeling van de leerling en uitvoerbaar is.

Mathijs Kiewiet bedacht dat hij, overigens net als veel volwassenen, het best spannend vindt om voor een groep te praten. Hij zocht een bijpassende activiteit die ook nog eens aansluit bij zijn interesse: Mathijs mocht mee met de gids van Staatsbosbeheer bij een excursie over roofvogels en uilen. Tijdens de wandeling kreeg hij het woord en vertelde hij de groep verschillende weetjes over de bosuil en diens uilenballen. Hij had zich goed voorbereid en kreeg na afloop een welverdiend applaus. 

Grote dank aan de boswachter en gids van Staatsbosbeheer die deze uitdaging mogelijk maakten. Mathijs en de andere leerlingen van groep 8 presenteren hun uitdagingen op posters en sluiten daarmee een fijne schooltijd op De Windroos af. 

 

advertentie
advertentie