Catrien van Ginkel krijgt de Koninklijke onderscheiding opgespeld
Catrien van Ginkel krijgt de Koninklijke onderscheiding opgespeld Ali van Vemde

Koninklijke onderscheiding voor Catrien van Ginkel

24 juni 2018 om 14:50 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Zondag 24 juni traden leerlingen van de muziekschool op in Calypso theater. Tussen de voorstellingen door verscheen burgemeester Poppens op het podium met een verrassingsoptreden. Immers heeft het Zijne Majesteit de Koning behaagd mevrouw C.C.M. van Ginkel-Wiegers (roepnaam Catrien) uit Wijk bij Duurstede te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Tjapko Poppens reikte de bijhorende versierselen uit. Tijdens deze bijzondere gelegenheid werd mevrouw Van Ginkel omringd door leerlingen van de theater- en muziekschool, leraren, mede vrijwilligers en familie.

SPIL ACHTER CULTURELE LEVEN Mevrouw Van Ginkel zet zich ruim 34 jaren onafgebroken en op intensieve wijze in voor het culturele leven in Wijk bij Duurstede. Op geheel eigen wijze maakt zij zich buitengewoon verdienstelijk voor de organisatie en uitvoering van allerhande activiteiten binnen de muziekschool, de muziekwinkel en Calypso theater. Zij zorgt als een spin in het web, altijd op de achtergrond, voor randvoorwaardelijke en faciliterende zaken. Zo draagt zij bij aan een optimaal leer-, theater- en cultuurklimaat. Haar statement is: ‘het podium is voor de kunstenaars!’

Reguliere werkzaamheden en vrijwilligerswerk lopen naadloos in elkaar over. Zij is de drijvende kracht. Wat zij allemaal doet buiten werktijd overstijgt het bedrijfsbelang. Als vrijwilliger is zij vanaf 1980 nauw betrokken bij kerkkoor Face to Face. Bij optredens verzorgt zij allerlei hand- en spandiensten en jaarlijks organiseert en begeleidt zij het zomerkamp. Catrien staat altijd klaar met raad en daad voor anderen. Zij staat bekend als een duizendpoot. Niets is haar te veel. Haar inzet wordt breed gewaardeerd. Zij is een voorbeeld voor anderen.

advertentie
advertentie