De burgemeester in gesprek met leerlingen
De burgemeester in gesprek met leerlingen Gemeente Wijk bij Duurstede

Burgemeester Iris Meerts in gesprek met leerlingen van het Revius over verkiezingen en democratie

10 maart 2022 om 11:45 Onderwijs

WIJK BIJ DUURSTEDE De les maatschappijleer van docent Ineke Moorthaemer verliep deze week anders dan normaal. Terwijl het digibord vol stond met politieke lesstof, liep burgemeester Meerts de klas binnen met een reuzengroot stempotlood. De docent die haar leerlingen uit havo 4 klaarstoomt voor de scholierenverkiezingen, haalde zo letterlijk de praktijk in huis.

Terwijl Moorthaemer de leerlingen aan het werk zette met onderwerpen als; kleur bekennen, progressief of conservatief en een onderzoek naar de bijbehorende lokale partijen, schoof Iris Meerts hier en daar aan. Leerlingen stelden veel vragen aan haar. Hoe word je burgemeester, wordt er wel naar ons geluisterd? Maar ook de op Nederland afkomende vluchtelingenstroom houdt de leerlingen bezig.

Het is belangrijk dat scholen aandacht besteden aan de politiek. Volgens burgemeester Meerts is politiek voor veel jongeren een ver-van-hun-bed-show. “De afstandelijke taal speelt daar een rol in. Maar ook mogen wij ons beter verdiepen in wat jongeren bezighoudt. Ik draag daar graag mijn steentje aan bij.”

advertentie
advertentie