Maak je droom waar!
Maak je droom waar! Gemeente Wijk bij Duurstede

Jongeren in gesprek over toekomst

8 juni 2018 om 15:06 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Ben je tussen de 16 en 27 jaar en op zoek naar een leuke baan of opleiding en wil je ontdekken wat je nu echt leuk vindt? Kom dan op maandag 18 juni om 19.00 uur naar de jongerenbijeenkomst in het Revius. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door het Jongerenwerk van Stichting Binding, de gemeente en de Regionale Sociale Dienst.

OPLEIDING OF WERK Tijdens deze bijeenkomst kun je je CV maken of een professionele foto laten maken, reageren op vacatures en een beroepskeuzetest doen. Ook kun je in kleine workshops ingaan op vragen als 'Wat kan ik?', 'Wat wil ik?' en 'Hoe bereik ik mijn doel?'

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een baan of gestopt met je studie en heb je een tussenjaar en weet je niet wat je daarna wilt gaan doen? Dan is deze avond echt iets voor jou. Door met elkaar in gesprek te gaan onder begeleiding van ervaringsdeskundigen word je geholpen om een volgende stap te zetten richting opleiding of werk. Dit is natuurlijk niet in één avond te regelen. Daarom is dit een startmoment om verder aan de slag te gaan. Je kunt hiervoor eenvoudig afspraken maken met de mensen die deze avond begeleiden.

LAAT JE INFORMEREN EN INSPIREREN Jongerenwerker Eno Middelham: "Niemand bepaalt jouw toekomst, die bepaal je zelf. Volg je hart en doe waar je gelukkig van wordt. En als het nodig is, zijn wij er om daarbij te helpen. Jij bepaalt namelijk wat je nodig hebt en van wie."

Dit initiatief vindt voor de eerste keer plaats en het is de bedoeling om dit vaker te gaan organiseren. Wethouder Wil Kosterman: "Als je jong bent, moet je kansen pakken. Maar niet voor elke jongere is dat zo vanzelfsprekend, of zo makkelijk. Want: 'wat wil je, wat kan je, welke mogelijkheden zijn er?' Ik nodig jongeren uit om in elk geval de kans te pakken om zich te laten informeren en inspireren op 18 juni. Met andere jongeren en met experts. Want elke droom begint bij de eerste stap."

Je kunt meer lezen over het evenement op: facebook.com/jongerenwijk. Heb je nog vragen dan kun je die stellen via de app van Eno Middelham: 06 3426 3864.

advertentie
advertentie